Vakantie in eigen land

Je hoeft het daarom zeker niet altijd ver te zijn om het gezellig en naar wens te maken voor iedereen in het gezin. Ook België heeft heel wat te bieden!  Een perfecte mix van actie en rust in de bosrijke gebieden en aan de kust. Geniet van mooie wandeltochtjes en gevarieerde activiteiten.

Advertorial

Liefhebbers van de natuur zijn helemaal op hun plek in België. En er is zo veel variatie te vinden; Een perfecte mix van actie en rust in de bosrijke gebieden in Limburg of de Ardennen, en uiteraard onze 67km tellende kustlijn met 13 badsteden. Er zijn bijzondere natuurgebieden die je tijdens je vakantie in België gezien moet hebben. En tussendoor, mag er ook wel eens een pretpark van af ;-).

Fietsen door de bomen

De nieuwe iconische fietsbrug in Hechtel-Eksel is werkelijk spectaculair en moet je es beleven. Op dit fietspad geraak je veilig in hogere sferen. Letterlijk, want je fietst via een dubbele cirkel naar de kruinen van de bomen. Je ziet, voelt en ruikt de Boslandse natuurpracht, erg bijzonder om de natuur op deze manier te beleven.

Accomodatie tip: Center Parcs Erperheide

Stoere actie, heerlijke rust

avontuur met de familie bij Vielsalm

Daarvoor moet je in de Ardennen zijn. De streek rond Vielsalm bijvoorbeeld. Volg de heuvelachtige wegen en verken charmante dorpjes en uitgestrekte glooiende naaldbossen. Maar ook tal van binnen activiteiten zijn mogelijk in de omgeving zoals Speleologie, Lazer Labyrint en een BALUBA indoor speelparadijs.  Avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken, wandelen, klimmen of een touwparcours maken er deel van je vakantie.

Accomodatie tip: Center Parcs Les Ardennes

Limburgse Meren en Lommelse Sahara

Zelfs de Sahara vind je in eigen land! Ideaal voor lange wandelingen op een mooie zonnige dag. De Lommelse Sahara is een zand- en duinlandschap met een grootte van 193 hectarel. In het midden ligt een meer en rondom vindt men naaldbossen, ideaal dus voor verkoeling met die heerlijke typische geur op de warmere zomerdagen.

In de Lommelse Sahara kan je genieten van schilderachtige sterk afwisselende landschappen. Op en rond het water hebben heel wat vogels een thuis gevonden.

Op de wandelpaden kom je speelelementen tegen die vermomd zijn als bewoners van de Sahara. Een grote gladde slang waar je in kan klauteren en een boomleeuwerik die je laat vliegen tussen de bomen. Voor een prachtig uitzicht kan je de 30 meter hoge uitkijktoren beklimmen. Daarnaast is er een speelbos en een grote buitenspeeltuin met picknickbanken.

Accomodatie tip: Center Parcs De Vossemeren

Strandplezier en speelvertier in De Haan

De Haan is aan onze Belgische Kust misschien wel het meest charmant. Het langste zandstrand vind je hier. Het beleven van prachtige natuur en proeven van het mooiste dorp aan zee. Ook Brugge, werelderfgoed stad is gemakkelijk van hieruit te bereiken, ideaal voor een culturele tussendag, gevolgd door dan weer een uitje voor de kids in Plopsaland De Panne bijvoorbeeld, afsluitend met een lange dag, gewoon languit zonnend op het strand, terwijl de kinderen een zee van ruimte hebben ;-).

Tip: Vernieuwd vanaf mei 2020: Center Parcs De Haan

In Park De Haan beleef je volop waterpret in de vernieuwde Aqua Mundo met een tropisch decor, vernieuwd golfslagbad, kinderbad en jacuzzi. En suis met volle snelheid door de interactieve glijbanen. Een sfeervideo kan je hieronder alvast zien. Maar daarnaast is het park ook vanaf mei 2020 volledig vernieuwd. Alle cottages hebben een make-over gekregen. Van vloer tot plafond, van het meubilair tot de decoratie. Dat allemaal op een steenworp van de Kust en het stadje.

Hieronder kan je alvast het interieur zien van de cottages. Ze hebben allemaal een prive tuin of een terras met uitzicht op het meer.

  • Center Parcs in België:
  • vanafprijs €279 voor 4 personen, 3 nachten.
  • Boekbaar van 29/01 – 10/02

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top