Laatste update 16•03•2021

Te gast bij Saskia en Marc op de Caraïben

Reizen

Te gast bij Saskia en Marc op de Caraïben

< Logeren bij Belgen in het buitenland >

Steeds meer mensen zoeken de zon op tijdens de wintermaanden om even te ontsnappen aan de grijze dagen met ijzige sneeuw en regen. Misschien tot verbazing van de fervente wintersporters, zullen zij zich ook niet kunnen opladen met een leuke skivakantie. Het is de zon en de warmte die hen weer energie geeft en doet ontstressen.

Daarom wilden we in onze reeks “Logeren bij Belgen in het buitenland” afwijken van de klassieke sneeuwvakantie voor deze winter en een zonnig alternatief aanreiken. Toegegeven, de Dominicaanse Republiek lijkt ver. Maar het zijn twee vliegen in één klap: zon ,strand en warmte en …het zijn wèl de Caraïben. En zeg nu zelf: wie wil daar eens niet naar toe? En zelfs in dat verre, paradijselijke oord kan je logeren bij landgenoten.

Van Halle naar Sosùa

Saskia Schoukens en Marc Verdood runden 11 jaar een café in Halle.
Ze kregen geen gelegenheid om het pand zelf te kopen en waren het beu hun zuurverdiende centen voor een groot deel af te staan als huur aan de brouwerij.
Ze besloten dan ook zelf iets anders op te starten. De vraag was alleen: waar?
Na een paar reizen naar de Caraïben hadden ze hun hart daar verloren. Maar de massa luxehotels misten in hun ogen toch dat éne beetje meer: de persoonlijke service. Dat bracht hen op het idee om zelf een B&B uit te baten, waar zij die persoonlijke service zelf konden bieden.

Bij een intense huizenjacht van zowat 100 huizen vonden ze na twee jaar hun droomhuis . Het was wel in twee appartementen verdeeld, maar na verbouwingen hadden ze het omgetoverd tot de Boutique B&B van hun dromen. Ze doopten het Casa Veintiuno. Inmiddels baten ze het al acht jaar uit, met enorm veel plezier.

Zonnige vakantie in putje winter

Het klimaat is top, dat spreekt voor zich. De Dominicaanse Republiek heeft een tropisch klimaat met een relatief constante temperatuur van rond 30°c, met een hoge vochtigheidsgraad. Door de altijd aanwezige bries is het zeker goed uit te houden. Er is gemiddeld 8 uur zon per dag en zelfs in de regentijd kan je rekenen op genoeg zon om te genieten.
Daardoor zijn de Caraïben wel het hele jaar door een geliefde bestemming.

Maar van November tot April is het daar net hoogseizoen omdat de temperaturen “aangenaam" warm zijn. Dan valt ook de minste regen.
Juni en juli zijn dan weer volle regenseizoen. Saskia en Marc zullen u evenwel met een gerust hart vertellen dat ook dit niet hoeft af te schrikken: de korte, soms krachtige buien duren nooit lang en dan is het weer snel weer genieten van de Caribische zon.

Sosùa en Cabarete

Sosùa is gekend voor het snorkelen en duiken, de verschillende stranden, natuurparken, het Joods museum, Haïtiaans museum El King del Mundo.
Ook allerlei restaurantjes, winkels, discotheken waar ze de typische Merengue en Bachata muziek draaien. Dit en zo veel meer maken deel uit van Sosùa.
Cabarete is dan weer populair bij kite- en windsurfers en is op slechts 10 minuten rijden.

Wat de meeste toeristen aanspreekt

“Vele van onze gasten komen hier om te rusten”, zegt Saskia. “Ze willen bekomen van een stressvol leven, om van de zon te genieten en in de watten te worden gelegd.”
Anderen zullen meer avontuurlijk aangelegd zijn en er regelmatig eens op uittrekken om te snorkelen, duiken, raften, mountainbiken, … kortom: ook de actieve toerist komt behoorlijk aan zijn trekken.

De Noordkust: paradijs van het hoger niveau

Ons gastkoppel raadt iedereen ook aan om de omgeving te verkennen. Ze heeft zoveel te bieden: stranden, grotten ,bergen, rivieren, bossen…
Ben je eerder een avonturier die graag zelf zoekt, dan huur je best een auto.
Je inschrijven in één van de zovele geplande excursies langs al die facetten van de streek maakt het je anderzijds wel wat gemakkelijker.
Puerto Plata is de hoofdstad van deze Noordkust en ligt op amper 25 minuten van Casa Veintiuno. Ze is gesticht door Bartholoméo, broer van Christoffel Colombus. Deze laatste stichtte trouwens zelf de vestingplaats La Isabella, één van de belangrijkste trekpleisters van de stad. Een andere is het 16de eeuwse Fortaleze San Felipe. Je verwacht er elk ogenblik: Johny “Sparrow” Depp tegen het lijf te lopen.

Hoe raak je er?

Jetair vliegt vanuit Brussel naar Santo Domingo aan de Zuidkust. Een nachtje slapen in de hoofdstad is dan aan te raden. De trip naar Sosùa in het Noorden doet je het eiland doorkruisen in volle drie uur en geeft je een aangename impressie van het land voor in de plaats.
Condor vliegt van Brussel op Puerto Plata. De rit van 25 minuten met taxi of huurwagen laat je meteen kennismaken met een stukje paradijselijke kust.

Logeren in Casa Veintiuno

De B&B van Saskia en Marc is een elegant en exclusief klein complex maar zeer groots op het gebied van comfort. Leuke sfeer, trendy interieur, rust en een eigen restaurant als belangrijke troef.
Wat Casa Veintiuno zo uniek maakt is dat Marc en Saskia als eigenaars constant aanwezig zijn in hun zaak. Het is duidelijk hun bedoeling dat iedereen zich onmiddellijk thuis voelt. Hun sterkte is de persoonlijke service. Dat is ongetwijfeld de reden van hun talrijke prestigieuze awards die ze al kregen en uiteraard ook van de talrijke positieve recensies. Lees die gerust eens na, want het geeft je een behoorlijk idee: (Google Tripadvisor + Casa Veintiuno)

Casa Veintiuno
Boutique Bed & Breakfast / Restaurant

Saskia Schoukens – Marc Verdood

Calle Piano 1 - Reparto Tavares
Sosùa (Puetro Plata)
Dominicaanse Republiek
[email protected]
+1 829-342-8089
+1 829-341-8551

www.casaveintiuno.com
www.facebook.com/CasaVeintiuno

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)