Hotelbeleving? Het nieuwe normaal

We mogen terug reizen! En dat is maar goed ook want het is een basisrecht van de mens en een noodzaak om onze blik op de wereld te verruimen. Dat zal wel ietsje anders verlopen dan voordien. De volledige hotelsector bijvoorbeeld heeft gezamenlijk een protocol opgesteld om overnachtingen zo veilig mogelijk terug te laten verlopen. Grootste aanpassing: de hotel buffetten zullen niet overal blijven bestaan!

Temperatuur bij aankomst – zo weinig mogelijk contact
Veel hotels zullen dit jaar slechts werken aan 50 of 60% van de capaciteit. Verder zal in veel hotels de temperatuur van de gasten bij aankomst worden gemeten. Ze zullen ook worden aangemoederd de hotel-app te gebruiken om informatie en openingstijden te zoeken. Uitchecken wordt wellicht vervroegd naar 11.00 uur en inchecken vindt later op de dag plaats om 16.00 uur. Hierdoor is er voelde ruimte tussen de verschillende groepen.

Kamers
In de kamers worden alle niet-essentiële onderdelen verwijderd, zoals koffiemachines, tijdschriften, folders en waszakken. Ook de voorzieningen worden gereduceerd tot alleen het essentiële, en in elke kamer wordt een handdesinfecterende gel aangebracht. Daarnaast zullen vaak behandelde zaken, zoals afstandsbedieningen voor de televisie, telefoons, handgrepen, deuren en gordijnen elke dag worden gedesinfecteerd. In elk hotel zal ook een ‘ontsmettingsteam’ worden opgericht, dat zich zal specialiseren in het schoonmaken van de kamers die worden bezet door mensen met bevestigde of verdachte gevallen van coronavirus. Als potentiële patiënten niet naar een ziekenhuis kunnen worden overgebracht, wordt een specifiek deel van het hotel gereserveerd waar strenge maatregelen worden genomen voor de toewijzing en bezetting van de kamers en voor de reiniging.

Restaurants
Bufetten! Het is een klassieker geworden in vele hotels en het zal moeilijk zijn deze volledig te schrappen. In veel gevallen zal dit jaar toch worden overgeschakeld naar bediening aan tafel. Voor de grotere hotels zal het buffet wellicht worden behouden maar alle gasten moeten handschoenen en een masker dragen om naar het buffet te gaan, dat nu meer individuele porties, meer verpakte producten en meer live cooking zal bevatten. Er zal een nog strengere routine worden ingevoerd om de temperaturen te controleren van de maaltijd. De tafels zullen worden bedekt met tafelkleden voor eenmalig gebruik, het bestek zal aan de tafels worden verstrekt en de zitplaatsen zullen worden toegewezen met inachtneming van veilige afstanden. De capaciteit van het restaurant gaat dus naar beneden

Zwembaden
Zwembaden krijgen een capaciteitslimiet, er zijn veilige afstanden tussen ligstoelen en parasols en er zijn geen kaarten meer nodig om natte handdoeken te verwisselen na het baden. De frequentie van het schoonmaken van het zwembad en de jacuzzi zal worden verhoogd en er zullen waterdesinfecterende producten worden gebruikt die geschikt zijn voor de huidige situatie. Persoonlijke beschermingsmaatregelen zullen ook worden gerespecteerd, aangezien het personeel maskers en handschoenen zal dragen. Deze voorbeelden zijn enkele hoogtepunten uit de nieuwe protocollen.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top