Laatste update 16•03•2021

Fun voor de hele familie in een kindvriendelijk hotel

TRAVEL

Fun voor de hele familie in een kindvriendelijk hotel

Een vroege lentebries waait stilaan onze richting uit. Voor velen het moment dat het begint te kriebelen om duizend en een plannen te maken. Ja, ook vakantieplannen, want wat is er nu leuker om er even tussenuit te trekken met het ganse gezin? Naast het kiezen van een leuke bestemming is ook de zoektocht naar een kindvriendelijk hotel iets om even bij stil te staan. Je wilt immers een logeeradresje waar ‘de kiddies’ verwend worden, maar waar liefst ook de ganse familie het naar zijn zin heeft.

Advertorial

Gezellig samen in een familiekamer

Niets fijner als je met het ganse gezin een kamer kan delen. Checken of het hotel waar je wenst te overnachten familiekamers aanbiedt, is dan ook een eerste vereiste. Een familiekamer is meestal geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Al is het plaatsen van nog een extra kinderbedje in de meeste familiekamers wel mogelijk. Deze kamers zijn meestal heel ruim en voorzien van alle comfort zodat iedereen het er naar zijn zin heeft.

Heel wat hotels die familiekamers aanbieden, voorzien ook extra faciliteiten. Een tv-kanaal speciaal voor kinderen bijvoorbeeld laat de ouders even verpozen terwijl de kinderen naar een leuk tv-programma kijken. Kindvriendelijke hotels hebben veelal ook speciale voorwaarden of aanbiedingen die zeker de moeite zijn om vooraf eens na te gaan. Een speciale korting, een voordelig tarief voor het ontbijt voor kinderen , een latere uitchecktijd…. Het zijn maar enkele voorbeelden die je onder andere bij de hotels van ALL – Accor Live Limitless terugvindt.

Speel- en spelplezier voor iedereen

Voor kinderen is het natuurlijk fantastisch als er tijdens het verblijf in het hotel ook van alles te beleven valt. De aanwezigheid van een zwembad staat ongetwijfeld met stip op de eerste plaats. Niets leukers dan samen een frisse duik te nemen of de kinderen even te laten plonsen, terwijl jullie de activiteiten van de volgende dag uitstippelen. Afhankelijk van de bestemming en de locatie van het hotel is een zwembad natuurlijk niet altijd een evidentie. Als er geen zwembad is, hoef je daarom niet noodzakelijk uit te kijken naar een andere accommodatie.

Hotels die het label ‘kindvriendelijk’ dragen, gaan er wel prat op om dan andere speelmogelijkheden te voorzien voor kinderen. Zo hebben heel wat hotels aangepaste speelruimtes en dit zowel binnen als buiten. Binnen zijn de speelruimtes veelal uitgerust met leuke spelletjes, maar bijvoorbeeld ook met knus ingerichte hoekjes waar de kinderen onder andere een boekje kunnen lezen. Een buitenspeeltuin waar de jongsten heerlijk kunnen ravotten scoort ongetwijfeld hoog voor ongebreideld vakantieplezier.

Kidsproof food

Een restaurantbezoekje met z’n allen is natuurlijk altijd leuk, maar met jonge kinderen is het soms gewoon handig als je in het restaurant van het hotel kunt eten. Bij het boeken van een kamer is het meestal meteen duidelijk of je er enkel kan ontbijten of als je ook kan kiezen voor een half- of volpension formule. Een evenwichtige en gevarieerde maaltijd is heel belangrijk. In een kindvriendelijk hotel hebben ze dit helemaal begrepen en schenken ze hier dan ook extra aandacht aan. Daarom kiezen ze steevast voor verse producten bij het bereiden van de lunch of het diner.

Rear View Of Family Standing At Top Of Hill On Hike Through Countryside In Lake District UK

Als kinderen, naast alle play en fun, ook nog eens lekker kunnen smullen heb je een blije bende die volledig klaar is voor het volgende avontuur. Ook een aangepaste accommodatie maakt het extra comfortabel om met het ganse gezin aan tafel te gaan. De aanwezigheid van kinderstoeltjes, een flessenwarmer, een buffet op kinderhoogte, … Het zijn maar enkele voorbeelden die je als gezin een heel welkom geven en het vakantiegevoel nog versterken.

Must do: op citytrip met het gezin

Bezoek je graag een stad? Doen, want een citytrip met het ganse gezin is altijd een goed idee. In elke stad valt zoveel te beleven dat ook je kinderen ogen te kort komen. Ga op zoek naar leuke uitstapjes waar iedereen evenveel plezier aan heeft. Als je daarbij een kindvriendelijk hotel kiest als uitvalsbasis, heb je de beste combo om van je citytrip een onvergetelijke ervaring te maken.

Lissabon: veelzijdige stad op kindermaat

triple bedroom

Een van de leukste steden om met kinderen te bezoeken is ongetwijfeld Lissabon. Met de tram doorkruis je de hele stad en gun je de kindervoetjes even wat rust. De moeite waard om te bezoeken is zeker het oceanarium, het grootste binnenaquarium van Europa en ook de dierentuin met meer dan 2000 diersoorten loont de moeite. Een ritje in de kabelbaan terwijl je bengelt boven het ‘Parque das Nações’, dolfijnen spotten met de boot of een bezoek aan het sprookjeskasteel van Sintra, … Het zijn maar enkele mogelijkheden om deze veelzijdige stad ten volle te ontdekken.

Onze logeertip:  Novotel Lisboa.

Dit viersterrenhotel op tien minuten van het historisch centrum en op 5 meter van het metrostation, leent zich perfect om met het ganse gezin te verblijven. De familiekamers zijn uitgerust met een dubbel bed en een slaapbank zodat jij en je kroost er een zalige nachtrust genieten om de volgende dag er weer vol energie tegenaan te gaan. Andere leuke extra’s voor kinderen zijn een zwembad, een buitenspeeltuin en een restaurant met een aangepast kindermenu.

Londen: sightseeing met de watertaxi

Londen is eigenlijk de perfecte bestemming wanneer je voor het eerst een citytrip met de kinderen overweegt. Het is niet ver en toch heb je het gevoel dat je er eens helemaal tussenuit bent. De stad heeft een rijke geschiedenis en om die hapklaar te serveren aan je kinderen, kan je er bijvoorbeeld voor opteren om de stad te bezoeken met een watertaxi. Dit vervoermiddel is al een attractie op zich en de vele bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower, London Bridge, de London Eye, enz. kan je al meteen afvinken van je lijstje. Leuk om weten is dat heel wat musea in London gratis te bezoeken zijn. Ideaal dus om je kinderen ook een portie cultuur bij te brengen. Aanraders om met kinderen te doen zijn zeker het Museum of Natural History of het Museum of Science.

Onze logeertip: Het hotel Novotel Londen Blackfriars.

Het Jamboree Foodfest in Londen neemt je mee op een internationale foodtrip.

Dit prachtig vormgegeven en eigentijds viersterrenhotel ligt in een levendige wijk op slechts enkele minuten van de stad en de beroemde Londense Southbank. De ruime, moderne kamers fungeren als een echte leefplek waardoor je er de bruisende sfeer van de stad even achter je kan laten om te genieten van wat verdiende rust. Laat de kinderen gerust even plonzen in het binnenzwembad, terwijl jij je dagelijkse workout niet hoeft te laten dankzij het hightech fitnesscentrum.

In het Jamboree Foodfest Restaurant en Bar trakteer je je smaakpapillen op een reis vol smaken met het Jamboree Foodfest menu of een aangepast kindermenu voor zoon- of dochterlief.

New York: vertier voor groot en klein

Een bezoek aan New York met kinderen hoeft helemaal geen uitdaging te zijn. Zowel met kleine kinderen als met pubers kan je er een rijkgevulde vakantie van maken. Zet met het ganse gezin je tanden in de Big Apple en beleef er de tijd van je leven. Een must see is het Vrijheidsbeeld en een bezoek aan Liberty Island. Als landmark van New York mag je dit gewoon niet overslaan. Wil je de kids even wat time out gunnen? Ga dan op zoek naar een speeltuin in een park. In het bekendste park van New York, Central Park vind je er natuurlijk een, maar je kan bijvoorbeeld  ook naar de Hudson River Park’s Pier 25 Playground, een speeltuin met heel wat klimtoestellen, een basketbalveld en minigolf in de wijk Tribeca.  Een bezoek aan het Metropolitan Museum of Art is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Central Park, New York

Door het overgrote aanbod aan hotels in New York is de zoektocht naar een kindvriendelijk hotel vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Onze suggestie is het Hotel Novotel New York Times Square. Met een toplocatie in Manhattan en een iconisch weids uitzicht op Times Square is dit viersterrenhotel ideaal voor een verblijf in New York. Het restaurant Supernova op de zevende verdieping biedt naast een heerlijke lunch of diner een spectaculair uitzicht op Broadway en Time Square.

Een citytrip, weekendje weg of korte vakantie in het vooruitzicht? Boek een kindvriendelijk hotel via Familycard en geniet van een comfortabele uitvalsbasis met alles erop en eraan voor het ganse gezin.

NU: 50% KORTING OP DE 2E KAMER EN VOORDELIG ONTBIJT

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)