Een cruisevakantie met het gezin

Voor veel ouders is het ieder jaar weer een uitdaging: het uitzoeken van de perfecte vakantie voor het hele gezin. Kinderen hebben nu eenmaal andere behoeftes dan volwassenen en een vakantie moet voor iedereen ontspannend zijn. Aan een cruisevakantie denken de meeste ouders met kinderen niet. Deze vorm van vakantie wordt vaak geassocieerd met oudere stellen die flink wat geld hebben. Maar cruisevakanties met kinderen worden steeds populairder en zijn niet zo duur als vaak gedacht wordt. In 2018 ging er maar liefst 21 procent meer kinderen onder de 12 jaar mee aan boord en het aantal tieners steeg met 13 procent. Cruisemaatschappijen richten zich steeds meer op gezinnen en voor kinderen is het cruiseschip één grote speeltuin.

Activiteiten op het cruiseschip

Op cruiseschepen die zich richten op gezinnen zijn tal van activiteiten te ondernemen. In één van de zwembaden of in het aquapark kunnen de kids heerlijk zwemmen. Voor een spannende activiteit ga je samen lasergamen of ga racen in een racesimulator. ’s Avonds wordt er wat afgedanst in de disco. Voor jongeren is er vaak een zogenaamde ‘chill’ ruimte aanwezig, waar ze onder andere computerspellen kunnen spelen, of er wordt een karaoke avond georganiseerd. Vriendschappen voor het leven worden hier gemaakt. Ook is er bij sommige cruisemaatschappijen een kinderopvang aanwezig. Dus als ouders zin hebben in een middagje voor zichzelf, kunnen de kinderen in goede handen worden ondergebracht.

De mogelijkheid om meerdere bestemmingen te bezoeken

Het leuke aan een cruise is dat je op meerdere plekken komt. Veel gezinnen kiezen er voor om drie weken lang op dezelfde bestemming te blijven. Meestal vanuit een praktisch oogpunt. Een gezin neemt vaak veel spullen mee en om die steeds mee te slepen van A naar B wordt door veel ouders als gedoe ervaren. Met een cruisevakantie heb je dat niet. De accommodatie neem je namelijk steeds met je mee. En bevalt een bestemming toch niet helemaal? Geen probleem, dan ga je met de kinderen weer lekker het schip op waar van alles te doen is en al snel varen jullie weer verder naar de volgende bestemming.

All-in formule

Bij een cruiseticket zit niet alleen de overnachtingen bij inbegrepen, maar ook het eten. Zeker met kinderen is dit ideaal. De kosten voor het eten is vaak een dure kostenpost voor gezinnen, maar bij een cruisevakantie hoef je je daar geen zorgen over te maken. Aan boord is altijd minimaal één hoofdrestaurant aanwezig en één buffetrestaurant. Hier kan van alles gegeten worden en ook voor kinderen zijn er heerlijke gerechten. Friet, hamburgers, pizza en ijs mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar ook gezondere gerechten zijn uitgebreid aanwezig. Let er wel op dat als je gaat eten in één van de à la carte restaurants er meestal bijbetaald moet worden.

Kindvriendelijke cruiseschepen hebben vaak ook themarestaurants aan boord. In het restaurant is een bepaald thema, bijvoorbeeld alles is er in de sfeer van een sprookje. Deze restaurants zijn vaak extra gericht op kinderen met bijvoorbeeld buffetten op kinderhoogte. Groentes worden vaak zo gepresenteerd dat zelfs kinderen ze aantrekkelijk vinden.

Op sommige cruiseschepen zijn er restaurants aanwezig waar een zogenaamde ‘open zitting’ wordt gehanteerd. Dit houdt in dat je in en uit kan lopen wanneer je wil en op ieder moment kan eten. Met name voor gezinnen is deze flexibiliteit erg handig. Niets vervelender als je kinderen aan het einde van de middag ontzettende trek hebben, maar dat je nog niet bij het restaurant terecht kan.

Kajuiten voor gezinnen

Veel rederijen hebben tegenwoordig familiehutten aan boord. Deze hutten zijn groter dan de standaard hutten die bedoeld zijn voor twee personen. Zo kan je met het gezin samen in één hut en hoef je je niet op te splitsen. Wel zo gezellig. Sommige familiehutten hebben zelfs een tweede badkamer. Tieners vinden het vaak fijner om een eigen hut te hebben, het is vaak mogelijk om twee hutten te boeken met een verbindingsdeur. Een goedkopere optie is om een familiehut te boeken met een binnenhut. Zo is er toch een mogelijkheid om zich af te zonderen.

Wat kost een cruisevakantie?

Bij een cruisevakantie denkt men al snel aan een heel dure vakantie, maar dit is niet altijd terecht. Hoe duur de vakantie is, hangt onder andere af van het seizoen, de maatschappij, het vaargebied en het schip. Zo is de meivakantie vaak relatief goedkoper, omdat andere Europese landen geen meivakantie hebben en buitenlandse maatschappijen daarom geen hoger tarief hanteren. En met kinderen hoeft het ook zeker niet een extra dure vakantie te zijn. Bij rederijen die gespecialiseerd zijn in cruisevakanties voor gezinnen kunnen kinderen zelfs vaak zo goed als gratis mee. Er moet soms alleen betaald worden voor de havengelden. Rederijen hanteren vaak ook goedkopere kindertarieven. Wanneer je een cruisevakantie boekt, boek dan via FamilyCard. Met FamilyCard krijg je altijd extra korting op je vakantie.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top