Dé traveltrends van 2020

Met een nieuw jaar ontstaan er ook nieuwe kansen. Nieuwe activiteiten die je kunt ondernemen, nieuwe plaatsen die je kunt bezoeken en nieuwe landen die je kunt ontdekken. 2020 is niet alleen een nieuw jaar, het is ook het begin van een nieuw decennium. Laten we die direct kickstarten met het bespreken van dé traveltrends van 2020. Zo ben je direct op de hoogte van wat je kunt verwachten op het gebied van reizen! Er zijn een hoop trends die hun opmars in 2019 al hebben gemaakt en die doorgetrokken zullen worden naar het nieuwe jaar. In 2020 zullen veel trends zich ontpoppen tot dé grootste trends van het moment. Je zult ook zien dat veel spelers op het gebied van reizen hier op in zullen spelen. Denk hierbij aan hotelketens, vliegtuigmaatschappijen, vliegvelden en online reisorganisaties. En doordat zij hier op inspelen kunnen er voor de consument ook weer veel voordelen ontstaan, daar zullen we straks meer aandacht aan besteden.

Dubai, een favoriete tussenstop onderweg naar Australië
  1. Landenkoppeling
    Landenkoppeling zal steeds populairder worden en wij begrijpen wel waarom. Landenkoppeling is het koppelen van verschillende landen tijdens je vakantie. Wanneer je maar één vakantie hebt wil je natuurlijk zo veel mogelijk zien. En waarom zal je je beperken tot het bezoeken van één land wanneer dit er ook meer kunnen zijn? Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende vliegtuigmaatschappijen die de meest voordelige deals aanbieden dat je deze haast niet kunt overslaan. Er zijn veel budget airlines die het ‘landen hoppen’ mogelijk maken: het makkelijk en voordelig bezoeken van verschillende landen tijdens één reis. Naast het vliegen kun je ook veel treinreizen en busreizen boeken die het mogelijk maken om je op een voordelige manier van het ene land naar het andere land te verplaatsen. Zo kun je tijdens één vakantie hiken door de bergen, aan het strand liggen op een zonnige bestemming en shoppen in een dynamische wereldstad.

2. Treinreizen
Waar we het net al even over treinreizen hadden willen we er in dit kopje meer aandacht aan besteden. Treinreizen worden ook steeds populairder. Dit kun je op bijna elk continent terug zien. Vooral in Europa en Noord-Amerika zijn de treinreizen populairder dan ooit. Veel reizigers kiezen voor treinreizen boven vliegreizen. Op deze manier verkleinen ze hun CO2-voetafdruk en kunnen ze vaak luxer reizen voor een kleiner bedrag. Je kunt of een aantal uur in een Economy plaats in het vliegtuig vliegen naar je bestemming, of je kiest er voor om een luxe coupe te boeken in een trein die er iets langer over duurt, maar waarbij je wel lekkerder zit en vaak ook een mooier uitzicht zult hebben. Er zijn veel mooie routes die de moeite waard zijn om per trein te reizen. Reis je door Noorwegen, neem dan de trein van het Noorden naar het Zuiden. Een mooie plaats om te beginnen is de hoofdstad, Oslo. Je begint in een dynamische stedelijke stad vol trendy cafe’s en toffe barretjes. Met de trein reis je in een kleine 7 uur naar het noorden, naar Bergen. Dit plaatsje is net iets uit een sprookjesboek. De plaats heeft iets magisch. De bergen en gletsjers zijn adembenemend mooi en je kunt hier fijne wandelingen maken. De reis er naar toe is ook magisch. Je reist door bergen en zult het ene natuurwonder na het andere natuurwonder kunnen bewonderen.
Een andere fijne treinreis is de reis van de Oost naar West kust in de Verenigde Staten. Het is aan te raden deze reis over verschillende dagen te spreiden. Je reist door stedelijke steden, door gebieden met ijs, door gebieden met gebergte en door gebieden waar een warm klimaat heerst. Je zult er van alles zien en Amerika echt ontdekken.
Wil je een kleinere reis ondernemen tijdens een citytrip, ga dan met de trein naar Londen of Parijs. Deze prachtige steden kun je heel makkelijk bezoeken zonder dat je hier een vliegtuig voor hoeft te gebruiken. Je kunt vanuit Rotterdam, Antwerpen of Brussel de Eurostar nemen naar Londen of de Thalys naar Parijs. Boek je goed op tijd dan kun je beide bestemmingen al boeken voor een retourprijs van €50,-

3. Reizen met huisdieren

Reizen met je huisdier, deel van het gezin


Huisdieren zijn voor veel mensen bijna even belangrijk als hun eigen kinderen. Vooral bij de millennials zie je dit terug. Waar de social media accounts van de oudere generatie nog vol staan met foto’s van hun kinderen worden er nu hele Instagram pagina’s gewijd door voornamelijk millennials aan hun schattige huisdieren; voornamelijk katten en honden. En waarom zou je het enkel bij social media houden? Neem je huisdier ook lekker gezellig mee op reis. Zo kun je nog leukere content creëren voor je social media accounts en kun je te allen tijde heerlijk knuffelen met je kleine boef!

Veel hotels en vakantie parken staan huisdieren toe. Je kunt deze informatie online opzoeken. Dit is wel aan te raden om te doen voordat je een reis boekt zodat je ter plaatse niet voor teleurstellingen komt te staan. Ook zijn er veel vliegtuigmaatschappijen waarbij het vliegen met je huisdier toegestaan is. Met alle mogelijkheden heb je haast geen excuus meer om je geliefde huisdier niet mee te nemen op je volgende reis.

4. Korte citytrips

Mensen maken liever 5 korte reizen in een jaar dan één lange en grote reis.


Vroeger werd er vooral uitgeleefd naar de zomervakantie. Want in de zomervakantie kon je eindelijk je grote en lange vakantieboeken. We zien dat dit tegenwoordig heel anders is. Mensen maken liever 5 korte reizen in een jaar dan één lange en grote reis. Of ze combineren één langere reis met 2 kortere reizen per jaar. Deze kortere reizen zijn perfect om meer van de wereld te zien zonder dat je meteen een lange periode op dezelfde plaats moet zitten. Doordat de reizen korter qua duur zijn, zijn mensen ook gemotiveerder om er meer op uit te trekken en actiever te zijn op reis. In plaats van dagen bij het zwembad te liggen zien we dat de voorkeur er tegenwoordig meer naar uit gaat om er dagen op uit te trekken, alle bezienswaardigheden te bezoeken en alle activiteiten die de bestemming aanbied van het 2 do lijstje af te strepen.

5. Cruises gericht op een nieuw type reiziger

De schepen zijn trendy en hip aangekleed en bieden veel (live) entertainment


Wanneer je aan een cruise denkt, dacht je vroeger misschien nog aan die saaie cruises waar vooral seniors aan meededen. Dat is tegenwoordig wel anders en cruises zijn gigantisch populair bij verschillende doelgroepen. Je hebt speciale cruiseschepen die gericht zijn op een jonger publiek. De schepen zijn trendy en hip aangekleed en bieden veel (live) entertainment acts die jong en oud veel plezier bieden. Van discotheken aan boord tot poolparty’s op het schip en van musicals tot comedyshows; je kunt het zo gek niet bedenken en het wordt aangeboden. Ook voor jonge gezinnen zijn cruises een fijne vakantie optie. Er zijn veel schepen waarbij er een groot aanbod aan kinderclubs en kinderactiviteiten zijn. Zo kunnen de ouders heerlijk genieten van een massage behandeling in de spa, een potje squashen of zonnen op het dek terwijl de kinderen worden vermaakt met allerlei leuke activiteiten.

Extra korting tijdens het online winkelen
Wanneer je aan het sparen bent voor je volgende reis zijn alle kleine beetjes natuurlijk meegenomen. Wist je dat je heel makkelijk online geld kon besparen wanneer je online shopt? Wanneer je je aanmeld op de website https://www.familycard.be/hoe-werkt-het
kun je direct vele euro’s besparen bij o.a de webshop van De Albert Heijn, Albelli, Air Malta, Bon Prix en nog veel meer. Je krijgt direct na het aanmelden veel extra korting bij veel verschillende externe partijen. En al het geld dat je bespaard kun je weer opzij leggen voor je volgende reis. En het mooie hier aan? Het kost je helemaal niks en heeft enkel voordelen voor jou als consument. Dus meld je snel aan en begin met sparen!

Photo credits:

Unsplash Emerson Peters, Markus Spiske , Darcey Beau

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top