Yes, we mogen terug naar school!

Op dit moment genieten de meeste kinderen nog volop van een welverdiende zomervakantie, maar toch is de start van het nieuwe schooljaar niet meer veraf. Begin september gaan de schoolpoorten opnieuw open en kunnen de kinderen aan hun vrienden de spannendste verhalen vertellen van de afgelopen zomervakantie. Nu we nog wat tijd hebben vooraleer het nieuwe schooljaar van start gaat, kunnen we er als ouders voor zorgen dat we onze kinderen zo goed mogelijk voorbereiden om ze op een veilige manier naar school te laten gaan en ze daar en thuis zo productief mogelijk laten zijn. In de webshop van Lidl vind je alle mogelijke artikelen en accessoires om ervoor te zorgen dat de eerste schooldag vlekkeloos en veilig verloopt. Wij zochten alvast de 5 musthaves voor het komend schooljaar!

Alles voor de fiets

Fietsen is niet alleen gezond, maar vaak ook gewoon erg praktisch. Zeker als de school van jouw kind zich ergens in een drukke omgeving of in het centrum situeert, dan kan het handig zijn om met de fiets naar school te rijden. Op jongere leeftijd is het uiteraard aangewezen en eigenlijk ook gewoon logisch dat je als ouder je kind begeleidt wanneer je samen naar school fietst. Wanneer je kind wat ouder wordt, dan kan het geleidelijk alleen of samen met de vrienden naar school fietsen. Een lichte en stabiele helm, fietslichten, een handige rugzak en misschien zelfs ook een beschermset om knieën, ellebogen en polsen te beschermen zorgen ervoor dat je als ouder je kind met een gerust hart naar school kan laten fietsen.

Ook veilig op weg met de auto

Sinds enkele jaren zijn alle nieuwe auto’s uitgerust met het gekende Isofix-systeem. Dit is een handig kliksysteem dat ingebouwd zit in de zetels van de wagen. Daar kan je eenvoudig de autostoel of zitverhoger in vast klikken om zo jou kind op een veilige manier te vervoeren. Let bij de aankoop van een autostoel zeker en vast op de enerzijds de gewichtscategorie van de stoel en anderzijds de gewenste bevestigingssystemen waarmee je de stoel kan vastmaken. Omdat de prijzen van een autostoel vaak erg variëren, kan het handig zijn om deze eerst met elkaar te vergelijken. Dit kan je makkelijk doen in de webshop van Lidl.

Thuis aan school werken

Naarmate ze ouder worden, moet er vaak nog na schooltijd verder gewerkt worden aan een taak of moeten ze studeren voor de examens. Belangrijk hierbij is een goede structuur. Daar kan de inrichting van een werkplek voor je kind bij helpen. Een plaats enkel en alleen om taakjes te doen en waar de speeltijd even niet aan de orde is. Concentratie is hier de boodschap. Orde brengt rust voor een kind. Het is daarbij een goed idee om naast een bureau ook de nodige opbergruimte te voorzien. Zo blijft alles op elk moment overzichtelijk. Uiteraard is een goede bureaustoel erg belangrijk voor een goede houding van je kind. Op school is dat niet altijd even evident. Zorg er dus voor dat dit thuis wel kan. Is je kind creatief? Dan kan een speciaal daarvoor gemaakte tekentafel een erg handige extra zijn. En dat hoeft daarom zeker niet veel te kosten. Bij Lidl vind je alle mogelijke artikelen om ervoor te zorgen dat jouw kind van thuis uit zo productief mogelijk aan taken kan werken of kan blokken voor de aankomende examens.

Ontspanning na een lange schooldag

Na schooltijd is het uiteraard belangrijk dat kinderen kunnen genieten van de vrije tijd die ze hebben om bijvoorbeeld te spelen met vriendjes of om gewoon andere leuke dingen te doen die ze overdag niet kunnen doen. Een kind heeft op school heel wat prikkels te verwerken. Zowel door de leerstof als door sociaal contact met de andere kinderen.  Bovendien volgen velen nog naschoolse activiteiten. Soms is het te veel. Als je kind lekker in zijn vel zit en alles goed aankan, is er geen reden om je zorgen te maken. Maar als je merkt dat hij thuis veel boos, moe of geïrriteerd is, dan kan het zijn dat jouw kind meer tijd nodig heeft om de opgedane prikkels te verwerken. Rust is hierbij het sleutelwoord; zorg dat je kind terug kan opladen en tot zichzelf kan komen. Neem zelf vlak na school niet meteen initiatief om te praten. Soms heeft je zoon of dochter eerst behoefte aan wat eten. Het is ook goed om hem of haar even niet te laten nadenken; dat kan door ze te laten werken met de handen met klei bijvoorbeeld of duplo. Ook de zandbak kan hiervoor een goed optie zijn. Of je kan lekker iets voorlezen en ze even passief laten zijn.

Maar voor het nieuwe schooljaar van start gaat is er natuurlijk nog eerst de zomervakantie. Tijdens deze welverdiende vakantie kunnen kinderen er zo veel mogelijk van genieten om in alle vrijheid buiten te spelen, zeker als het mooi weer is. Ravotten in de tuin met vriendjes, zwemmen in het opblaasbaar zwembad, fietsen in de straat, … In de webshop van Lidl vind je eigenlijk alle mogelijke artikelen waardoor je jouw kind optimaal van de zomervakantie kan laten genieten.

Goed gepakt en gezakt

En uiteraard mag een goede uitrusting niet ontbreken. Een goede rugzak, optimaal voor de rug en houding van je kind zijn zo belangrijk. Op het moment zelf denk je er wellicht niet aan, maar voor de latere leeftijd is dit belangrijk. Je kind zit tijdens de schooltijd volop in een groei evolutie. De houding is hierbij bepalend. Zorg dat de rugzakken niet te zwaar worden geladen en koop degelijk materiaal.

Koop jouw favoriete artikelen met korting

Tijdens de soldenperiode kan je bij heel veel webshops koopjes doen. Ook bij Lidl kan je tijdens de soldenperiode profiteren van een pak kortingen op een groot deel van hun aanbod. Erg leuk aan de webshop van Lidl is dat het assortiment zeer uitgebreid is en dat je er eigenlijk bijna alles kan kopen. Zo kan je er niet alleen kleding kopen, maar ook barbecues, speelgoed, huishoudartikelen, … Tijdens de soldenperiode kan je er profiteren van kortingen die kunnen oplopen tot wel 50%. De soldenperiode is dus eigenlijk ook de ideale periode om op zoek te gaan naar artikelen ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar!

Lees ook: Thuiswerken mét de kids? Structuur brengt rust

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top