Laatste update 16•03•2021

Soldenshoppen: evenveel fun online!

ONLINE SHOPPING

Soldenshoppen: evenveel fun online!

Zaterdag 1 augustus beginnen de solden! Ben jij een echte koopjesjager en pas tevreden als je de beste koopjes hebt gescoord? Het zou kunnen dat je dit jaar je koopstrategie wat moet bijpassen. Door de coronacrisis en met de strengere regels ziet deze soldenperiode er enigszins anders uit dan gewoonlijk. Geen funshopping, maar alleen winkelen en dit in maximum dertig minuten. Ofwel bereid je je minutieus voor en ga je zaterdag toch de hort op om te winkelen in een sneltempo of dit jaar doe je je soldenshopping online. We zijn sowieso benieuwd naar die buit van je en welke fikse kortingen je hebt binnengehaald.

Solden maandje later

Traditioneel beginnen de zomersolden op 1 juli, maar door de uitzonderlijke omstandigheden besliste de overheid om dit jaar een maand later van start te gaan. Zo kregen de kledingzaken de kans om hun collecties nog wat langer aan de gewone verkoopsprijzen aan de man (vrouw) te brengen. Tijdens de lockdown gingen veel (kleding)zaken en -ketens op zoek naar alternatieven en werd er maximaal ingezet op het online shoppen. Het aanbod online werd ruim uitgebreid en de klanten werden verwend met leuke acties. Deze online trend zet zich nog steeds verder en dat is goed nieuws voor de klant: voortaan hoef je niet alleen naar de winkel om ‘een goed soldeke’ te doen, maar kan het ook online.
Blijf je tijdens deze zomersolden dus liever in je veilige bubbel, maar wil je toch het victoriegevoel van een goed koopje ervaren? Neem je iets te drinken, vlij je in je hangmat buiten, neem je smartphone of tablet bij de hand en shoppen maar!

Een goede voorbereiding voor een fijne shopervaring

Ben je toch van plan de winkelstraten af te struinen? Als je weet dat je de klus moet klaren in dertig minuten dan is een goede voorbereiding alles. Kijk op voorhand in je kleerkast en maak eventueel een lijstje van wat je echt nodig hebt of bij welke outfit je nog een bijpassend kledingstuk wilt. Zo kan je heel doelgericht gaan shoppen en weet je precies welke winkels je zeker moet bezoeken en welke je beter overslaat. Ook het passen zal anders verlopen. Elke zaak hanteert eigen regels om de veiligheid maximaal te garanderen. Heel wat kledingzaken hangen gepaste kleding bijvoorbeeld een tijdje apart. Vind je de koop van je leven, maar hebben ze je maat niet meer? Pols dan zeker eens bij de winkelmedewerker, want misschien hangt jouw maat gewoon even in ‘quarantaine’.

Handig om te weten is ook welke artikelen nu het interessantst zijn om de beste koopjes te doen. Kleding en schoenen zijn absolute winnaars, maar ook voor parfum, elektro, meubels, interieurartikelen en speelgoed kan je een echt koopje op de kop tikken.

Shop je liever online? Ook dan komt een goede voorbereiding van pas. Als je vooraf al weet, wat je nodig hebt, kan je heel selectief zoeken op het net. Voor kleding kies je de categorie en selecteer je eventuele filters zoals maat en kleur waardoor je meteen een duidelijk overzichtje krijgt van wat online beschikbaar is en tegen welke prijs. Daarnaast kan je verschillende webshops raadplegen om prijzen te vergelijken en zo het beste koopje binnen te halen. Dat geldt trouwens niet alleen voor kleding en schoenen, maar ook voor bijvoorbeeld elektro. Als je een nieuwe koelkast nodig hebt, bepaal dan al op voorhand aan welke eigenschappen deze moet voldoen qua energieniveau, merk, afmetingen… Als je dat al weet, kan je ook hier heel selectief shoppen.

De voordelen van online shoppen

Scoor de beste koopjes online

Ben je op vlak van online shoppen nog een newbie? Dan heb je misschien nog wel wat schroom om je over te geven aan de virtuele versie van je favoriete winkel. Toch heeft online shoppen heel wat voordelen en zeker nu. Je shopt gewoon wanneer je daar zin in hebt, je hoeft bij een temperatuur van 35° C niet buiten te komen en je hopt van de ene winkel naar de andere in één swipebeweging. Dankzij handige zoekfuncties en filters kan je op de meeste webshops heel gericht gaan zoeken naar dat ultieme kledingstuk. Alle solden worden ook meestal gebundeld in één salescategorie met de beste koopjes.

Twijfel je of dit kledingstuk je wel goed zou staan? Vraag dan gewoon even snel de mening van één van je bubbelgenoten. Zo behoed je je voor impulsaankopen die achterin je kleerkast belanden en nooit het daglicht meer zien.

Online soldenshoppen als een echte pro

Om een maximale voldoening uit je online shopping te halen, geven we je graag nog wat extra tips mee. Check bijvoorbeeld zeker de ruil- of retourvoorwaarden zodat je de stuks die niet passen probleemloos kan terugsturen. Bekijk ook de leveringsvoorwaarden. Sommige webshops bieden gratis levering aan als extra actie bovenop de solden, wat steeds handig meegenomen is. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van je favoriete online webshop. Als trouwe klant ben je als eerste op de hoogte van eventuele acties en zo vang je misschien nog extra korting bovenop het al afgeprijsde artikel. Heb je een bestelling geplaatst? Normaal ontvang je dan in je mailbox een bevestiging van je bestelling en een overzicht van de bestelde artikelen. Houd deze mail zeker bij tot je je bestelling hebt ontvangen. Zo kan je makkelijk corresponderen met de klantenservice mocht dat nodig zijn.

Het lijkt ons dat je nu wel helemaal klaar bent om op soldenjacht te gaan. Nog wat online inspiratie nodig? Deze partners lichten we er graag even uit:

Hunkemöller: van lingerie tot badmode en nachtmode

Deze bodywear retailer voor vrouwen blinkt uit in trendy lingeriemode gecombineerd met een perfecte pasvorm en dit aan betaalbare prijzen. Zowel in hun fysieke winkels als online wil Hunkemöller hun klanten een naadloze winkelervaring aanbieden. Zo staan al hun volledige collecties online. Bij elk item vind je een 360° view, uitgebreide productinformatie en zelfs wasadvies. Je krijgt ook meteen inspiratie hoe je je look compleet kan afmaken. Met diensten als Click & Collect, Check & Reserve, Order-in-store en Return to Store kies je je favoriete bestelmethode. Gratis verzending en retourneren is handig meegenomen. De retourtermijn is tijdens de coronaperiode zelfs verlengd naar 45 dagen.

Ted Baker: van dames- en herenkleding tot homeware & kidsstuff

Ted Baker: een vleugje 'British chic' voor je kleerkast

Dit Britse merk brengt een vleugje ‘British chic’ in je kleerkast. Ted Baker staat voor stijlvolle kleding voor dames en heren en alle bijhorende accessoires om een outfit compleet af te werken. Dat gaat van casual wear tot feestkleding. Met een uitzonderlijk oog voor detail worden alle producten weergegeven. Is jouw maat online niet meer beschikbaar? Dan kan je meteen checken of het nog voorradig is in de dichtstbijzijnde winkel. Hoewel de webshop fungeert vanuit het Verenigd Koninkrijk leveren ze in meer dan 200 landen, waaronder België. De standaard levering is gratis en de leveringstermijn bedraagt drie tot vijf werkdagen.

vanHaren: schoenen voor het ganse gezin

vanHaren: al meer dan 90 jaar schoenen voor het ganse gezin

Schoenen in alle kleuren, alle stijlen en voor elke gelegenheid. vanHaren heeft het allemaal en dit voor elk gezinslid. Hun volledig aanbod met merken zoals Nike, Converse, Vero Moda, Graceland en Skechers vind je helemaal online. Daarnaast biedt deze schoenretailer een collectie exclusief online aan. Altijd een goed idee dus om hun webshop af te schuimen. Door de uitgebreide filtermogelijkheden kan je heel gericht en dus heel efficiënt het perfecte paar schoenen zoeken. Zelfs de hakhoogte, of een schoen al dan niet gevoerd of gemaakt is uit leer zijn criteria die je kan aangeven en je zoekopdracht aanzienlijk verfijnen.
Bestel je op werkdagen voor 21.00u? Dan kan je de volgende dag al je nieuw paar schoenen aan je voeten steken. Ook hier zijn gratis levering en retour standaard.

Zin in een echte online soldenqueeste? Bezoek ook zeker De Bijenkorf, Meubis en onze andere partners. Vergeet niet je Family Card te activeren voor je aan het shoppen gaat. Zo heb je ook nog eens extra voordeel op je Family Card account. Leve de (online)solden!

EXTRA: Hoe kies je online de juiste kledingmaat?

Via de size guide vind je bij Ted Baker de juiste maat

Je staat op het punt om het perfecte kledingstuk te oogsten, maar eerst moet je nog de juiste maat kiezen. Niet altijd even gemakkelijk. Elk merk hanteert immers een eigen maattabel. Zo zal een Duits of Nederlands merk vaak ruimer vallen dan bijvoorbeeld een Italiaans merk. Ben je vertrouwd met de merken die je draagt, dan weet je vaak hoe die werken en welke pasvormen ze hebben. Op basis daarvan kan je heel makkelijk de juiste maat bepalen. Wordt het toch giswerk, dan neem je er beter een meetlint bij. Afhankelijk van welk kledingstuk je wilt kopen, meet je het juiste lichaamsdeel. Koop je een bloesje dan zijn de borstomvang, de taille en de heupen belangrijk. Heb je een rokje op het oog, dan meet je de taille en de heupen. Gelukkig geven de meeste webshops een maattabel weer die heel duidelijk informeert hoe je het best de juiste maat kiest. Bij Ted Baker bijvoorbeeld kan je bij elk artikel een ‘size guide’ raadplegen en vind je de perfecte maat via een ‘regioselector’ .

Ook voor de juiste BH-maat haal je er best een meetlint bij. Hunkemöller demonstreert in een handig stappenplan hoe je je BH-maat kan berekenen.

Voor het berekenen van je schoenmaat heb je twee mogelijkheden. Heb je tien paar schoenen met dezelfde schoenmaat? Dan heb je een constante schoenmaat en dan kan je er wel op vertrouwen dat als je dezelfde maat bestelt, deze ook zal passen. Ben je niet zeker dan haal je best je tekentalent naar boven en zorg je voor twee vellen wit papier en een potlood. Je omtrekt beide voeten op het papier en vervolgens teken je twee lijnen: één over de lengte en één over de breedte van je voeten, telkens op het langste punt. Die lijnen ga je vervolgens meten en vergelijk je met de juiste maat op een schoenmaattabel. Vind je er geen op de webshop waar je een bestelling wilt plaatsen? Raadpleeg dan gewoon ‘dokter Google’ en je vindt meteen een helder tabelletje zodat je de juiste schoenmaat kan kiezen.

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)