Business as usual- online shops blijven open, maar…

Kan je zomervakantie in het buitenland doorgaan? Ontdek het hier

Update 07/5 09.20u.

  • Fysieke shops terug open op 11 mei – onder strikte voorwaarden, horeca ten vroegste 8 juni
  • Massa events verboden tot eind augustus,
  • Bpost garandeert service binnen Europa & veilige thuisbezorging.
  • Klantendiensten blijven online & telefonisch open zoals normaal.
  • Mogelijkse vertraging bij Farma & Food door overbelasting distributie centra.
  • Colruyt Group: Mogelijk vertraagde leveringen door focus op voedingsmiddelen.
  • Collect&Go terug beschikbaar. Collishop: grote vertraging & klantendienst enkel via mail.
  • 10-tal webshops tijdelijk op non actief of verlaagde korting via FamilyCard door overbelasting. Merendeel blijft gewoon actief.
  • Farmaline terug beschikbaar bij FamilyCard sinds 15/4

Tijdelijk on hold bij FamilyCard door voorraadproblemen

1. Makro:
Makro zet alles in op het openhouden van haar fysieke winkels en merkt voor online bestellingen heel wat vertragingen. FamilyCard kiest er dan ook voor de samenwerking met Makro tijdelijk on hold te plaatsen. De non food website van Lidl (3% korting) en Hema (0,5% korting) zijn echter volwaardige alternatieven.
2. Pizzahut
Door de sluiting van de restaurants haalt Pizzahut haar volume naar beneden. Tijdelijk on hold dus bij FamilyCard. Niet getreurd, Takeaway.com (2% korting) blijft vast op post.
3. Holland&Barret
Hier voldoende alternatieven. Check zeker onze categorie: voedingssuplementen
4. Thalys
Ergens wel logisch: momenteel zijn geen Thalys ticketjes te bestellen via FamilyCard, ook niet voor een latere datum. Alle trein connecties blijven echter beschikbaar via onze Franse vrienden van Oui.sf (1,5% korting). Ook nationale trots Brussels Airlines (0,75%) blijft wel boekbaar. Enkel een 8 tal connecties worden geschrapt tot maart 2021. Erg aantrekkelijke prijzen nu overigens!
En verder: Bellevilla en Accor hotels: door het stilvallen van de travel sector zijn ze zwaar getroffen: tijdelijk offline via FamilyCard. Ook Emirates en Bobbejaanland staat voorlopig op non actief. Ook het Skiseizoen is vervroegd afgelopen waardoor Skiset bijvoorbeeld niets meer boekbaar heeft.

Tijdelijk verlaagde korting

1. MediaMarkt van 2% naar 075% korting
MediaMarkt ziet door de sluiting van haar fysieke winkels een sterke volume daling waardoor hun marge onder druk komt te staan. Dit heeft tijdelijke gevolgen op de korting via FamilyCard. Nu 0,75% in plaats van 2%.
2. Zooplus van 2% naar 1%korting
Onze huisdieren verdienen uiteraard even veel aandacht en kwalitatieve voeding als anders. Door de grote drukte daalt de korting van 2% naar 1%.
3. BonPrix van 4% naar 2%
BonPrix blijft mooi op post. Tot 30/4 wel een daling van 4% naar 2% korting.
4. Hema: van 3% naar 0,5% korting
Dit heeft vooral te maken met het mislopen van grote volumes via de offline kanalen. Zo snel mogelijk hopen we terug een akkoord te krijgen voor 3%.

Verder in het nieuws

Leveringen Bpost verlopen veilig & normaal – vertraging post buiten Europa

Op dit moment verloopt de dienstregeling bij Bpost normaal voor leveringen afkomstig vanuit de Europese Unie. Zoals anders zullen pakjes worden bezorgd. Let er wel op dat de Postpunten voor afhaling niet open zijn tijdens het weekend tot minimum 3 april. Indien er een handtekening noodzakelijk is, zal de postbode dit zelf, in aanwezigheid van de klant, uitvoeren. De verschillende webshops zullen zo veel mogelijk de effectieve leverdatum communiceren van het product op hun website.

De annulering van veel vluchten door luchtvaartmaatschappijen heeft ertoe geleid dat veel postbedrijven de afgelopen dagen de opschorting of vertragingen bij de verzending en distributie van brieven en pakketten naar niet-Europese landen hebben aangekondigd. Dit is met name het geval voor Denemarken, Roemenië, Spanje, Slovenië, Noorwegen en Zweden.

Ten gevolge van deze annuleringen, ziet bpost zich genoodzaakt om vanaf vandaag, donderdag 19 maart, de verzending van brieven en pakjes naar bestemmingen buiten Europa op te schorten. Dit zou ook gevolgen kunnen hebben voor de stromen binnen Europa, en vertragingen zijn dan ook mogelijk.

Colruyt Group: Mogelijk vertraagde leveringen door focus op voedingsmiddelen.

Bij Colruyt heeft men door de grote drukte in de fysieke winkels, een mogelijkse vertraging bij alle e-commerce bestellingen. “Binnen Colruyt Group hebben we de maatschappelijke verantwoordelijkheid om maximaal voedingsmiddelen te blijven voorzien. Het bevoorraden van onze Colruyt- en OKay-winkels krijgt dus prioriteit,” zegt de woordvoerder. “Door de enorme drukte in de supermarkten en distributiecentra, proberen we onze food-collega’s zoveel mogelijk te helpen en kan de levering van jouw bestelling mogelijk wat vertraging oplopen. Onze oprechte excuses daarvoor, maar samen sterk!”

Alle vragen en antwoorden over de situatie kan je vinden via onderstaande links:

Collishop: Coronavirus: meest gestalde vragen

Dreamland: Alle Coronamaatregelen

Reizen & Booking.com : boek met flexibele annulatie

Bestaande boekingen via platformen als booking.com kunnen in veel gevallen worden geannuleerd (afhankelijk van de optie die je hebt geselecteerd bij aankoop). Het is aan te raden om reizen zeker tot eind april ook effectief te annuleren. Reizen voor het plezier is overigens zeker tot 18 april niet toegestaan. Voor vakanties die pas deze zomer gepland zijn is het nu nog veel te vroeg om actie te ondernemen. Grote kans dat de situatie dan al beter is. Maar kies bij nieuwe boekingen best telkens voor “flexibele annulatie”.

De Bijenkorf

In Nederland zijn alle fysieke winkels tot nader order gesloten. Voor België is dat uiteraard minder relevant. Op deBijenkorf.be kan je 24/7 terecht voor al je aankopen met snelle en gratis levering tot aan jouw deur. Je hebt 60 dagen bedenktijd en retouren kunnen gratis thuis opgehaald worden.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top