Tips voor online aankopen jonge moeders

Eén van de leukste dingen tijdens je zwangerschap is de babyuitzet bij elkaar shoppen. Toch is het niet altijd verstandig om in één keer veel geld uit te geven. Door goed te letten op acties en aanbiedingen en door online te shoppen kun je namelijk veel geld besparen. En een extra spaarpotje voor de baby komt altijd van pas, kinderen zijn namelijk behoorlijk duur!

Waar moet je rekening mee houden bij de baby aankopen?
Op het internet zijn tal van baby uitzetlijstjes te vinden. Bekijk en vergelijk deze eens om te zien welke aankopen je nodig hebt. Bedenk daarna goed welke aankopen belangrijk zijn, en welke nog wel even kunnen wachten. Zo heeft een pasgeboren baby nog niet veel speelgoed nodig, maar zijn luiers en kleertjes wel handig om op tijd in te slaan. Let hierbij goed op aanbiedingen. Zo zijn luiers vaak in de aanbieding bij de drogist. Zowel qua luiers als qua kleertjes is het slim om niet te veel in een kleine maat te kopen. Je kleintje groeit namelijk als kool! Luiers en kleren kunnen bovendien beter iets te groot zijn dan te krap zitten. Koop ook voor jezelf een fijne zwangerschapsbroek. Qua bovenkleding zit een grotere maat vaak prima om je buik, maar een goede zwangerschapsbroek is echt een musthave voor elke zwangere vrouw.

Tips voor het shoppen
Nu je hebt bedacht wat je wilt kopen voor de baby (en voor jezelf), kun je actief op zoek gaan naar aanbiedingen. Speur hiervoor verschillende websites af en schrijf je in voor de nieuwsbrief van alle babywebshops. Zo word je altijd op de hoogte gehouden als er een nieuwe kortingsactie is! Bij grotere aankopen zoals de kinderwagen of een autostoeltje is het slim om online recensies op te zoeken en verschillende producten te vergelijken. Uiteraard kun je deze producten wel eens in de winkel gaan bekijken. Met name met een kinderwagen wil je toch eerst een stukje gelopen hebben voordat je hem koopt. Online (en lekker vanuit je luie stoel) shoppen is alleen wel zo fijn zodra je buik begint te groeien. Wil je extra besparen? Sommige producten kun je prima tweedehands kopen of lenen van iemand uit je omgeving.

Wanneer kun je beginnen met shoppen?
Hoewel je na het doen van een positieve zwangerschapstest misschien meteen zin hebt om te shoppen, kun je hier beter nog even mee wachten. Houd het even bij een schattig paar sokjes, en bewaar je grote aankopen voor in het tweede of derde trimester. Zo wil je misschien de 20-weken echo af wachten, waarbij je ook vaak te horen krijgt of je een jongen of een meisje krijgt. Wel kun je natuurlijk alvast beginnen met je te oriënteren, en artikelen op je verlanglijstje te zetten. Wacht echter ook niet tot het allerlaatste moment met shoppen. De belangrijke spullen zoals luiers, kleding in maat 50 en 56, verzorgingsartikelen en een autostoeltje kun je maar beter op tijd in huis hebben. Stel dat de baby eerder komt, dan heb je deze spullen namelijk direct (en fris gewassen) nodig.

Shoppen tijdens je zwangerschapsverlof
Je zwangerschapsverlof is het ideale moment om nog even lekker te shoppen. Houd er wel rekening mee dat je buik nu aardig in de weg kan zitten, en dat veel lopen en staan ongemakkelijk kan zijn. Urenlange shopsessies in de stad zoals je deed voor de zwangerschap zijn dus vaak geen succes. Shoppen doe je nu daarom het beste online en lekker vanaf je bank. Extra voordeel: tijdens je zwangerschap kun je vaker thuis zijn om de pakketjes aan te nemen! Let er wel op dat je tijdens je zwangerschapsverlof niet alleen maar aan het shoppen slaat. Een routine ontwikkelen met daarin veel rust is erg belangrijk. Pak je slaap nog even nu het nog kan, en grijp verder je kans om alles in huis en de babykamer goed voor te bereiden voordat de baby komt. Zorg daarnaast voor een gezond eetpatroon en maak af en toe een wandeling in de buitenlucht. Dit zal jou (en de baby) goed doen!

Extra besparen op de babyuitzet
Wil je extra besparen op je babyuitzet? Zoek dan niet alleen de beste acties en aanbiedingen online, maar word ook lid van FamilyCard! Hiermee krijg je korting bij ruim 833 webshops. Zo shop je niet alleen comfortabel zonder het huis uit te moeten, je betaalt ook nog eens altijd de beste prijs. En het geld dat je hiermee bespaart? Dat kan natuurlijk rechtstreeks naar het spaarpotje van je kleintje. Veel succes en een fijne zwangerschap gewenst!

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top