Laatste update 16•03•2021

Natuurlijke vormen, warme kleuren.

DECO

Natuurlijke vormen, warme kleuren.

De grote interieurtrends vinden ook hun weg naar tuin en terras. Zo duiken natuurlijke materialen, warme kleuren en organische vormen op in de collecties van de tuinmeubelfabrikanten. Dat maakt het aangeklede terras gezelliger dan ooit.

Ronde T-Table en Elio armstoel van Tribù. Het frame van de stoel is in teak en de zitschaal van geweven Tricord, een hoogwaardig materiaal dat verkrijgbaar is in drie kleuren: linnen, wengé en mosgroen.
www.tribu.com

Organische vormen

Vergeet strak en koel, afgeronde vormen maken nu het mooie weer op het terras.
Zowat alle nieuwigheden uit de collectie van Royal Botania draaien rond natuurlijke vormen. De lounge Organix is hiervan een mooi voorbeeld. De rugkussens ervan bestaan in drie verschillende rondingen die telkens overeenkomen met de rondingen van de acht verschillende niervormige zitelementen, wat ontelbare opstellingen mogelijk maakt. De kussens en de keramische bladen zijn in talrijke kleuren beschikbaar. Ook de reeks Calypso is gebaseerd op afgeronde vormen, net als Conix, een ronde of ovaalvormige tafel in beton. Lotus, het allernieuwste ronde “zonne-eiland”, is eveneens geïnspireerd op de natuur en is een eigentijdse opvolger van iconische ontwerpen van Royal Botania, zoals de Kokoon en de Wave.
Ook Tribu gaat met de Elio-lijn de toer op van de zachte vormen, net als Dedon die met zijn Rilly-lijn uitnodigt tot heerlijk cocoonen.

Heerlijk relaxen in dit Lotus zonnebed van Royal Botania.
www.royalbotania.com

Organische vormen primeren in deze “Organix” lounge-opstelling van Royal Botania.
www.royalbotania.com

Warme kleuren

Waar de kleuren zich vroeger hoofdzakelijk beperkten tot neutrale tinten zoals antraciet of zachtere zandtinten, zien we nu dat tuinmeubelfabrikanten alle kleurregisters opengooien.
Warme natuurtinten genieten de voorkeur, net als in het interieur. Zo zien we dat Fermob uitpakt met een nieuwe kleur Ocre Rouge, een tint die vorig seizoen enkel voor de stalen en aluminium stoelen en tafels gelanceerd werd, maar nu voorgesteld wordt in een uitgebreid gamma, waaronder de stoelen met een zitting en rugleuning in het lichte en stevige Batyline materiaal uit de Cadiz-collectie en de lounge zeteltjes uit de Sixties-collectie. Ook Dedon brengt een nieuwe lijn met fraai vlechtwerk in warme tinten, aangevuld met bijzettafeltjes in roodbruin. Vincent Sheppard combineert in zijn Anton loungeprogramma kussens in warmbruin en pompoenkleur, goed voor een zuiders gevoel. Los verkrijgbare kussens maken het mogelijk om zelf kleuraccenten te leggen en deze te matchen met andere decoratieve elementen.

Warme kleuren en afgeronde vormen, model Anton van Vincent Sheppard.
www.vincentsheppard.com

Elio, de nieuwste lijn van Tribu, met een frame in teak en een zitschaal van geweven Tricord.
www.tribu.com

”Sealine”, een ontwerp van Jean-Marie Massaud voor Dedon.
Het frame is van artisanaal bewerkte teak, de rugleuning is van gevlochten materiaal.
www.dedon.de

Comeback van hout

Samen met de ecologische trend, zien we ook een comeback van hout, uiteraard afkomstig uit verantwoord bosbeheer. Teakhouten tafels zijn weer “in”, maar zien er nu heel rank uit. Soms hebben ze een onderstel van aluminium of een ander materiaal. Wat de stoelen betreft, wordt teak vaak gecombineerd met vlechtwerk in alle mogelijke variaties. Van gevlochten “tubes” in weerbestendig schuim, overtrokken met een waterproof stof, tot dikke gevlochten touwen die veel weg hebben van scheepstouw. Daarnaast zien we ook vlechtwerk van multicolore vezels, al dan niet met een natuurlijke look.

Teakhouten tafel en stoelen in teak en weersbestendig vlechtwerk, van Vincent Sheppard.
www.vincentsheppard.com

Model Calypso van Royal Botania. Bijzonder aan deze stoelen is dat de rugleuning eenvoudig kan afgenomen worden zodat de stoelen vlot op elkaar kunnen gestapeld worden of om de bekleding snel af te nemen voor onderhoud. De hoezen zijn gevuld met Easydry-schuim en zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren.
www.royalbotania.com

Stijlvol en tijdloos in zwart: tuintafel met teak tafelblad en Cesaso armstoel, van Overstock.
www.overstock.be

Flexibele opstellingen

Dankzij modulaire elementen en een gigantische keuze aan kleuren en stoffen, is het nu perfect mogelijk om je eigen unieke zithoek te creëren op het terras of in de tuinkamer. Fauteuils en lounge sofa’s kunnen naar wens aangevuld worden met poefs en bijzettafeltjes. Afneembare hoezen maken het trouwens mogelijk om je loungehoek een update te geven. En net als in de binneninrichting kan je verschillende kleuren mixen en matchen tot een vrolijk geheel. Ook binnen het gamma van de zonnebedden zien we modulaire mogelijkheden. Zo kan de Kosmos van Extremis gebruikt worden als tafel met zetels errond of als extra-large zonnebed. Het bijkomend voordeel is dat deze multifunctionele opstelling weinig plaats inneemt.

Onder het motto “la vie en rose” brengt Extremis een warmroze update van het model Kosmos.
www.extremis.com

“Picnik”, minimalistisch ontwerp van Extremis met tafel en twee geïntegreerde zitjes, ideaal voor kleine terrassen.
www.extremis.com

Sfeermakers

Overdekte terrassen en tuinkamers maken het mogelijk om het hele jaar door te genieten van je tuin. Windlichten, sfeerverlichting, terrasverwarmers en buitenhaarden zorgen voor de nodige sfeer en warmte. Ook hier zien we een grote evolutie. De basic vuurmand heeft plaats gemaakt voor multifunctionele buitenhaarden waarop kan gegrilld of gekookt worden. Er zijn zelfs ronde modellen met een brede rand die bij warm weer kunnen omgevormd worden tot een gezellige zitbank met in het midden een ruimte die kan dienen om drank te koelen. Slim design voor alle seizoenen.

Opstelling in “Ocre Rouge”, een van de nieuwe kleuren van Fermob.
www.fermob.com

Gezellig rond de outdoor haard. Dit model “Rocco” van Mororo is een multifunctioneel ontwerp dat je als buitenhaard, barbecue, champagnebar en zitbank kan inzetten.
www.gervi-outdoor.be

Uitschuifbare tafel Ribambelle in de nieuwste Gris Argile tint en bijhorende stoelen uit de collectie Surprising, aangevuld met identieke modellen in Citron Givré en Menthe Glaciale, de nieuwe pastelkleuren van Fermob.
www.fermob.com

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)