Laatste update 16•03•2021

Inspiratie voor een compleet en geslaagd paasfeest

LIFESTYLE

Inspiratie voor een compleet en geslaagd paasfeest

We zouden het bijna vergeten in deze bizarre tijden, maar Pasen komt er wel degelijk aan. Ook al mag je niet afspreken met familie of vrienden. Dat betekent niet dat je Pasen aan je moet laten voorbijgaan. Integendeel, het is het perfecte moment om jou, je gezin en je interieur in een paasstemming te brengen. Laat Pasen dit jaar het symbool zijn voor een onverwacht nieuw begin en maak er met je huisgenoten de gezelligste dag van het voorjaar van. Steek je tong uit naar corona en maak van je huis een zalig paasnest. Versier je interieur met de leukste paasdecoratie, trek feestelijke kledij aan die je een instant lentegevoel geeft en tover een heerlijk paasmaal op tafel.

Advertorial

De leukste lentedecoratie en mooiste paastafel

De gezelligste paastafel voor het ganse gezin. - foto: De Bijenkorf

Pasen is onlosmakelijk verbonden met de lente. De natuur komt in bloei en dat mag je gerust doortrekken in je interieur. Vrolijke kleurtjes fleuren je woning op en zorgen meteen voor een leuke paassfeer. Paasfiguurtjes voor op je kast, tafel of vensterbank, een paastak met wat versiering of een kleurrijk voorjaarsboeket passen perfect bij deze tijd van het jaar en brengen een positieve boost in huis.

Organiseer misschien een DIY-activiteitje om samen met de kinderen te doen. Er zijn massa’s ideetjes te vinden om je kids op een creatieve manier uit hun kot te lokken. Van het beschilderen van eitjes tot het maken van originele paashangertjes. Ze doen niets liever en zo kan je meteen een gepersonaliseerd tintje aan je paasversiering geven.

Ga creatief aan de slag met je kinderen.

Houd je het liever wat neutraler? Kies dan voor accessoires in de nieuwste voorjaarskleuren of in zachte pasteltinten. Denken we maar aan vaasjes in frisse lentekleurtjes, theelichthouders in verschillende formaten, maar ook mooie kussens en plaids. Deze passen het hele voorjaar en vormen de perfecte aanloop naar de zomer. Ook een frisse lentegeur mag niet ontbreken om het voorjaar op en top te beleven. Met heerlijke geurkaarsen of een subtiel huisparfum breng je een heerlijke voorjaarsspirit naar binnen die zich verspreidt doorheen het ganse huis.

De mooiste paastafel is die van jou

Als je paas- of voorjaarsdecoratie op punt staat, kan je de tafel dekken voor een overheerlijk paasfestijn met het gezin.
Hiermee kan je eigenlijk alle kanten uit. Met kleine kinderen rond de tafel mag die er gerust uitzien als een vrolijk gekleurde kermis. Servetten in een leuke vorm geplooid, opvallend servies, een kleurig tafellaken, placemats met een lachende paashaas… Wedden dat je kinderen bijna niet kunnen wachten om aan tafel te gaan? Zeker als je ook al enkele paasmandjes hebt klaargezet om straks eitjes te rapen in de tuin.
Is een meer stijlvolle paastafel jouw ding? Kies dan voor neutrale tinten, natuurlijke materialen en niet te veel verschillende prints. Houd je aan een bepaald kleurenschema en zorg dat alles wat op tafel komt matcht met hetzelfde kleurenpatroon. Onverwachte details wekken je tafel tot leven en geven extra cachet. Zo kan je de tafel opsmukken met geraffineerd bestek, gracieuze borden, elegante koffiemokken, enz. Mooie schalen of étagères vormen de centerpieces van je tafel. En dan volgt de laatste stap: de finishing touch. Heb je enkele voorjaarsbloeiers in de tuin? Pluk er enkele en zet ze in een mooi vaasje. Ook dat draagt bij aan een mooie tafel. Kaarsjes zijn eveneens onmisbaar en zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

Nog meer paasinspiratie opdoen? Bekijk de wooncollectie van de Bijenkorf en je vindt meteen enkele leuke mix match ideetjes om nog snel in huis te halen.

Paasontbijt of paasbrunch?

Bij Pasen hoort natuurlijk ook wel wat smikkelen en smullen. Zijn het niet de chocolade eitjes die de paasklokken rondstrooien, dan is het dat verrukkelijk paasmaal dat je al doet watertanden.

Waarom de dag niet beginnen met een echt paasontbijt? Zorg dat de tafel al gedekt is de avond ervoor. Zo kan je allemaal meteen aan het paasfeest beginnen. Groen en geel zijn ontegensprekelijk de kleuren die we associëren met Pasen. Deze mogen dan ook gerust terugkomen in je ontbijtkommetjes, broodborden, koffiekopjes, enz. Het lentegevoel mag er letterlijk vanaf druipen. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een paasontbijt is een eitje. Een gekookt eitje presenteer je in een schattig eierdopje. Je kan natuurlijk ook variëren en zelf leuke receptjes met ei bedenken. Het resultaat kan je dan serveren in passende kommetjes. Of je kan ze gebruiken als paasdecoratie. Jij kiest of je je tafelgenoten verrast met echte eitjes of enkele exemplaren in chocolade.

Een paasbrunch is iets dat altijd goed scoort en bij veel gezinnen is dit zelfs een jaarlijkse traditie. Je kan lekker lang tafelen en je geniet van een variatie aan zoete en hartige, koude en warme hapjes en gerechten. Maak een selectie van de favoriete gerechtjes van je gezinsleden en vul dit aan met lekkernijen die je speciaal voor deze paasbrunch reserveert.
Verse sapjes of smoothies brengen kleur op tafel en zien er extra aantrekkelijk uit in een leuke schenkkan of karaf. Een combinatie van hartige sandwiches en zoete broodjes serveer je op borden van verschillende formaten of zelfs op een serveerplank. Iets warms zoals een soepje doet het ook altijd goed tijdens een brunch. Die kan je opdienen in een diep bord, maar soep in een mok heeft toch net nog dat tikkeltje meer. Nog een gaatje over? Dan kan je je nog tegoed doen aan een taartplateau vol zoete verleidingen.


Wat heb jij nog nodig om je paastafel compleet te maken? De Bijenkorf selecteerde een speciale paascollectie om je paastafel tot in de puntjes af te werken.

Dresscode: lenteproof

We weten het. De verleiding is groot om in coronatijden elke dag in je comfy homewear of jogging rond te huppen. Als je toch niet uit je kot mag, waarom niet? Maar Pasen is een feest en daarvoor moeten we een extra inspanning doen, toch? Het gezegde ‘ op z’n paasbest zijn’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Als er dus één dag is die er dit voorjaar mag uitspringen om helemaal opgedirkt naar je eigen homeparty te gaan, is het wel paaszondag. Je hebt dus nog een klein beetje tijd om je kast te vullen met enkele nieuwe stukken. ‘Spring is in the air’ en dat mag je vanaf nu tonen! Vaarwel dikke truien en donkere winterkleuren, welkom romantische bloemenprints en zonnige stofjes.
De nieuwste lentemode doet het ganse gezin stralen. Geïnspireerd op de natuur zijn aardse tinten, frisse kleurtjes, fladderende silhouetten en etnische -, nautische- en bloemenprints helemaal in. Essentials in zacht katoen, mooi linnen, zijde en kasjmier dompelen je onder in een heerlijk lentegevoel. Het kan dan ook niet anders dan dat je met de nieuwste lentelooks helemaal klaar bent om Pasen te vieren. Ga je voor casual chic of feestelijk chic? Aan jou de keuze. Maak er een ‘family thing’ van en kies allemaal samen je favoriete paasoutfit. Feit is dat jij met je gezin er op je paasbest (jawel!) zal uitzien en deze dag onvergetelijk zal maken. Pluk dan ook die kleine geluksmomentjes en geniet van de lente, de chocolade eitjes en vooral van elkaar! Vergeet niet je online aankopen via Familycard te doen. Zo profiteer je van extra voordeel!

De Bijenkorf viert 150-jarig bestaan met exclusieve verjaardagscollectie

Al 150 jaar is de Bijenkorf, met roots in Amsterdam, een inspirerende plek met verrassende producten en klinkende merken. Het luxe warenhuis, met de honingraat en de bij als centrale gedachte, heeft het ruimste assortiment dat je ook online kan kopen.

De speciale verjaardagscollectie van De Bijenkorf bevat unieke uitvoeringen van iconische stukken van verschillende merken.

Van designer fashion tot prachtige woonaccessoires. Iedereen kan er zijn eigen stijl creëren. Dit jaar blaast de Bijenkorf 150 kaarsjes uit. Iets dat ze niet zomaar laten voorbijgaan en dat ze vieren met hun klanten en fans. Het zette ook heel wat van hun trouwe merken aan om iets speciaals te doen. 150 merken maakten dan ook van hun meest iconische product een speciale uitvoering. Een eerste selectie van deze exclusiviteiten is verkrijgbaar in beperkte oplage en werden gebundeld in De Bijenkorf 150 jaar collectie. Het hele jubileumjaar volgen nog meer van deze bijzondere producten die slechts in een beperkte uitgave verkrijgbaar zullen zijn. De collectie is heel uiteenlopend en gaat van schoenen tot modeaccessoires en van make-up tot woondecoratie. Een bijzondere collectie om het ganse jaar in de gaten te houden! Meer info: https://www.debijenkorf150jaar.nl

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)