Droge handen? Ook terug voeden!

Nu we met zijn allen veel vaker onze handen wassen,  met water en zeep, en minimaal 40 tot 60 seconden lang, merk je misschien ook wel dat je droge handen krijgt. Als je ze wast zoals het hoort mét zeep is het gevolg dat ze uitdrogen. Zeep haalt immers ook het vet weg. Het is dan ook belangrijk om je handen regelmatig terug te voeden.

Weleda, een monument op het vlak van natuurlijke producten en beschikbaar via onze partner Drogisterij.net, geeft hiervoor enkele belangrijke tips:

  • Droog je handen eerst goed af na het wassen. Droogdeppen is beter dan wrijven.
  • Gebruik een rijke handcrème om je handen te hydrateren
  • Kies voor een handcrème op basis van plantenoliën, zoals zonnebloemolie 
  • Smeer regelmatig; zodra je huid droog en schilferig aanvoelt
  • Tip: zet je handcrème bij de wastafel of wasbak. Dan vergeet je niet te smeren.
  • Smeer je handen in met een extra rijke crème voordat je naar bed gaat, zodat de crème goed intrekt en je handen kunnen herstellen

Blijf voldoende drinken!

Daarnaast is het ook extreem belangrijk om voldoende water te blijven drinken, tot 1,8 liter per dag. Let wel op met koffie en zwarte thee, deze zijn immers vochtafdrijvend.

Duindoorn Handcrème van Weleda is een snel intrekkende, rijke beschermende handcrème met de fris-fruitige geur van onder andere mandarijn, sinaasappel en grapefruit. Hij bevat dezelfde zonnige ingrediënten als Vitaliserende Duindoornolie, waaronder sesamolie die de huid voedt. Bijenwas beschermt de dunne huid van de handen. Een gezond lichaam is een lichaam dat zoveel mogelijk in balans is. Met de kracht van de natuur kan je het zelfherstellend vermogen van je lichaam ondersteunen en stimuleren. Dit principe vormt de basis onze zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen.

Granaatappel Regeneratie Handcrème van Weleda verzorgt intensief en helpt vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken op de handen voorkomen. De crème trekt snel in, zonder een ‘vetfilm’ achter te laten. Sesamolie en sheaboter reguleren de vochthuishouding en maken de huid zacht en soepel. De olie van granaatappelpitjes zit boordevol antioxidanten die de huid beschermen en de celvernieuwing stimuleren. Natuurlijke etherische oliën van o.a. neroli en sinaasappel geven een subtiele geur die de zintuigen prikkelt.

Ontdek alle handcremes op Drogisterij.net

<

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top