Communie of Lentefeest gepland dit jaar: begin er tijdig aan

Ondertussen zal je communiefeest wellicht wel uitgesteld zijn naar volgend jaar of naar september of november. Wat een bijzonder jaar zal dit worden. Maar dat geeft je nét wat meer tijd om er echt iets speciaal van te maken. Enkele tips hieronder.

Wat een communiefeest en een lentefeest met elkaar gemeen hebben, is dat het de viering van je kind is. Bij een communiefeest staat het geloof centraal. Echter speelt het geloof niet bij iedereen een grote rol. Toch willen de ouders dat hun kinderen niet achterblijven wanneer de klasgenootjes van hun kinderen vertellen over hun communiefeest. Daarom is het lentefeest gecreëerd. Zo kan elk kind gevierd worden, ongeacht zijn of haar geloof.
Voor kinderen uit het eerste leerjaar zijn deze feesten extra bijzonder. De jaren van het verstand breken aan en ze zullen zich ook zeer bewust zijn van dit feest. Bij de oudere kinderen is het ook een bijzondere viering: zij zetten de eerste stappen in hun jong volwassenheid.

Een communiefeest of lentefeest organiseren kost veel tijd. Het is daarom aan te raden hier goed op tijd mee te beginnen. Er moet veel geregeld worden. Van uitnodigingen, tot het maken van de gastenlijst, het vinden van een locatie en de catering. Al deze dingen kosten ook geld. Gelukkig kan je via de Family Card altijd extra korting krijgen. De Family Card is toegankelijk voor iedereen. Je hoeft je alleen maar online aan te melden en je kunt direct gebruik maken van kortingen bij veel verschillende webshops.
Zo zul je zien dat bij het plannen van een communiefeest of een lentefeest er veel webshops zijn waarbij je veel geld kunt besparen als je winkelt via de link van Family Card. We laten je graag zien hoe je een perfect feest kunt plannen waarbij je tegelijkertijd veel geld bespaard.

1. De Gastenlijst
Maak een gastenlijst. Bedenk eerst goed of je een groot feest wilt geven of een kleiner feest. Hou hierbij ook rekening met je budget en de locatie. Bespreek ook met je kind hoe hij het feest voor zich ziet. Dit geeft je kind ook het gevoel dat zijn mening er toe doet en zul je zien dat zijn inspraak je beslissingen een stuk makkelijker zullen maken.

2. Uitnodigingen
Wanneer je de gastenlijst hebt gemaakt is het belangrijk om op tijd te beginnen met het versturen van uitnodigingen. Uitnodigingen kun je heel makkelijk online laten maken en printen bij verschillende webshops. Een webshop die altijd een hoge kwaliteit aflevert is VistaPrint. Wanneer je jouw uitnodigingen via VistaPrint besteld krijg je een korting van 2,5%-5% op het aankoop bedrag. Naast deze fijne korting is VistaPrint ook een zeer betrouwbare website met leuke design mogelijkheden. Je kunt je eigen kaarten ontwerpen of gebruik maken van één van de honderden templates die je kunt personaliseren.

Nadat je de uitnodigingen hebt uitgestuurd per post kun je ook een online uitnodiging uitsturen. Dit kun je op twee momenten doen. Direct tegelijk met de uitnodiging per post en ook een week op voorhand als een extra reminder. Fijne websites waar je gratis gebruik kunt maken van online invites zijn Evite.com en Zazzle.com

3. Kies de locatie
De locatie is vaak afhankelijk van je budget. Maar ook jouw wensen spelen mee. Wil je het thuis organiseren of op locatie? Op locatie is het altijd duurder. Je bent altijd een standaard prijs kwijt aan de huur van de ruimte. Denk daarom goed na of dit in je budget past. Thuis kun je het ook heel leuk maken. Heb je een grote tuin of een fijn terras? Dan is dit ook een prima ruimte voor een lentefeest of een communiefeest.
Wil je het toch op locatie doen, zorg dan dat je de locatie minstens een half jaar op voorhand boekt zodat je er zeker van bent dat de locatie die jij wilt beschikbaar is.

4. Entertainment
Wat voor entertainment wil jij op het feest? Overleg dit ook met je kind. Afhankelijk van de leeftijd kunnen de wensen heel verschillend zijn. Bij jongere kinderen is het huren van springkastelen en iemand die de kinderen komt schminken heel populair. Oudere kinderen wensen vaak een DJ en live muziek.
Wat het altijd goed doet, ongeacht bij jong of oud, is een photo booth. Deze photo booth komt vaak met allerlei leuke attributen die gebruikt kunnen worden bij het maken van de foto’s. Deze photo booth is leuk voor tijdens het feest maar ook leuk voor na het feest. Zo heb je blijvende herinneringen aan deze bijzondere dag. Ook kun je de foto’s gebruiken bij het versturen van dankkaartjes aan de gasten die het feest hebben bijgewoond.

5. Catering
Bij een goed feest horen natuurlijk ook hapjes en drankjes. Wil je dit uitbesteden of verzorg je dit liever zelf? Als je het uit wilt besteden is het slim om tijdig op zoek te gaan naar een cateraar. Wil je vegan hapjes of juist veel hapjes met vis en vlees? Wil je vegetarisch eten of heb je een bepaald thema in gedachten?
Als je zelf het eten en drinken wilt verzorgen is het verstandig een menu samen te stellen. Zodra je het menu voor ogen hebt kun je zelf incalculeren hoeveel de kosten zullen zijn en wanneer je wat dient te maken.

6. Decoratie
Bij elk feest hoort natuurlijk ook decoratie. Werk je met een bepaald thema of wil je het gewoon gezellig aankleden? Kijk voor decoratie opties ook eens op Family Card. Er zijn verschillende webshops waar jij je feest decoratie tegen een leuke prijs kunt kopen. Een leuk voorbeeld is de Hema. De Hema is een winkel waar iedereen altijd wel slaagt. Ook op het gebied van versieringen en decoratie hebben zij een groot aanbod. Koop je via de Family Card link van de Hema krijg je ook nog eens 3% van het totaal bedrag teruggestort op je rekening.

7. Zoek de perfecte outfit voor jou en je kind
Er representatief uitzien is altijd belangrijk, maar vooral wanneer er wat gevierd wordt. Zorg er voor dat je kind een mooie nieuwe outfit heeft waarmee hij echt opvalt. Zelf kun je een outfit kiezen in de zelfde stijl en kleuren. Dit ziet er niet alleen leuk uit maar is ook mooi voor op de foto’s. Via Family Card kun je bij veel winkels en boetiekjes winkelen. Zo kun je de outfit voor het feest kopen met een extra korting!

8. Een bijzonder cadeautje voor de meter en peter
Wat je ook echt niet mag vergeten tijdens de viering, is een cadeau voor de meter en de peter. Een klein cadeautje om ze te bedanken voor hun aanwezigheid zal enorm geapprecieerd worden. Je kunt kiezen voor een gepersonaliseerd cadeau met een mooie handgeschreven kaart. Ook hiervoor zijn er veel opties te vinden op Family Card waar je kunt shoppen met een extra korting.

Wij zijn er van overtuigd dat wanneer je deze tips volgt en tijdig aan het plannen van de viering begint het feest zeer succesvol zal zijn. Heel veel plezier alvast!

foto: Shutterstock

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top