Laatste update 31•03•2021

Warme kleuren, stijlvolle evergreens

FASHION

Warme kleuren, stijlvolle evergreens

Wie tegenwoordig “in” wil zijn, houdt het beter tijdloos of duurzaam. Zelfs de meest hippe ontwerpers brengen weer pakken en mooie klassiekers op de catwalk. Ecologisch verantwoorde materialen zijn een must geworden.

Chic in pastel: tweedelig pak van Strellson.
www.strellson.com

Casual outfit in tijdloze kleuren, van Sun68.
www.sun68.com

Terug naar vaste waarden

Na een periode van “genderneutrale mode” gaan de mannenmode en de vrouwenmode weer elk hun eigen weg. De mannenmode keert terug de vaste waarden. Pak en das zijn in eer hersteld, maar houden het comfortabel. Ruitmotieven en strepen blijven heel actueel. De sneaker wordt steeds vaker vervangen door de klassieke lederen schoen of door een hybride versie die het midden houdt tussen casual en chic.  In het sportieve genre delen sportieve sweatshirts hun succes met gebreide truien en cardigans. De tijdloze polo wint weer terrein.

Geruit pak en hemd met onregelmatige strepen, van Selected.
www.selected.com

Laat het gras maar groeien: groenschakeringen in combinatie met warmbruin en het opschrift “Pelouse”, van Antwrp.
www.antwrp.be

Natuurkleuren en -motieven

Natuurlijke kleuren zoals groen, beige in alle tinten, oker, warmgeel en warmbruin zijn niet uit het zomerse modebeeld weg te denken. Ze duiken op in effen versie of als bedrukking en laten zich vlot combineren met pastels. Motieven van planten, dieren of natuurlandschappen zijn sterk aanwezig, vooral in hemden en T-shirts.

Lichtbruin pak en bedrukt hemd met plantenprints, van Scotch&Soda.
www.scotch-soda.com

Casual met country twist: hemdjas, geruit hemd en chino van Barbour.
www.barbour.com

Jas met kap en bijhorende pet in een coole ruitenmix en effen pantalon, van Stephan Schneider.
www.stephanschneider.be

Duurzame mode

Tot voor kort stonden de begrippen ecologie en mode haaks op elkaar. Nu zien we dat de modesector steeds meer inspanningen levert om zijn impact op het milieu te beperken. Zo beperken jeansfabrikanten hun waterverbruik tot een minimum dankzij nieuwe technologieën. De meeste textielfabrikanten maken gebruik van gerecycleerde garens die ofwel afkomstig zijn van gerecycleerde petflessen of gerecycleerde kledij. of  Anderen combineren dan weer resten van stoffen die ze verwerken in een geslaagd patchwork. En uiteraard zijn er de puur natuurlijke materialen zoals hennep, bamboe en linnen die zeker in de zomer aangenaam om dragen zijn en waarvan de teelt relatief weinig impact heeft op het milieu.

Donkergroene polo in combinatie met okerkleurige windjack, van Ben Sherman.
www.bensherman.com

Jacquardtrui met artistiek tintje, van Christian Wijnants.
www.christianwijnants.com

Tijdloze basics in frisse kleuren, van Tommy Hilfiger.
be.tommy.com

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)