Laatste update 31•03•2021

Tijdloos is trendy: Trends dames winter 2020

FASHION

Tijdloos is trendy: Trends dames winter 2020

De wintermode staat in het teken van tijdloze elegantie. Ruiten zijn populairder dan ooit, naast stijlvolle mantels, broekpakken en combinaties van rok en bloes. Warme kleuren en zachte stoffen maken het heel cosy.
 

Elegant, klassiek en chic, het zijn termen die de laatste jaren niet echt geassocieerd werden met trendy fashion. Slechte smaak werd verheven tot high fashion dankzij trendsetters zoals cult-ontwerper Demna Gvasalia, de man achter het gehypete collector’s collectief Vetements en creatief directeur van Balenciaga. Het ziet ernaar uit dat deze hype stilaan op zijn retour is. Het mag weer allemaal wat stijlvoller. Klassiekers zoals wollen camel mantels, geruite rokken en broekpakken, kokerrokken en zijden chemisiers heroveren het modebeeld. Het ruitmotief is komende herfst alomtegenwoordig, in alle mogelijke variaties en materialen. Je vindt het terug in mooie geweven wollen stoffen, als jacquardruit in cardigans en truien, als gevlochten motief of als bedrukking. Verschillende ruiten worden onderling gecombineerd tot een hip, dynamisch geheel.

Warme herfsttinten

Het kleurenpalet is geïnspireerd op een tuin in herfsttooi. Bruin is het nieuwe zwart, in alle mogelijke nuances. Van lichtbruin, camel en cognac tot roodbruin en chocoladebruin. Deze tinten worden vaak gecombineerd met andere warme herfstkleuren zoals oker, goudgeel, rood koper, mosterd, oranje, felrood, pruimkleur en bordeaux. Koelere tinten zoals paars en lila zijn ook sterk aanwezig en vormen een goede match met warme kleuren. Groen blijft belangrijk, van donkergroen tot kaki en watergroen.


Fluweel, dons en teddy

De warme, intense kleuren komen helemaal tot hun recht in fluweel en zijde. Van feestelijke outfits in effen fluweel of in “velours dévoré” tot casual broeken en jasjes in breed of fijn ribfluweel.
Fleece sluit zich bij deze aaibare trend aan, vooral in volumineuze, maar lichte uitvoeringen. Zoals zachte cardigans en mantels in knusse teddy stoffen die eruitzien als schapenvacht. Nepbont blijft terrein winnen. Topper voor deze winter zijn de fake fur mantels met dierenprints. De donsjas blijft ook heel actueel, van aansluitende donsjacks tot lange, oversized mantels. Accessoires in dons maken het knusse modeplaatje compleet, zoals brede sjaals die je met een clip om je schouders drapeert, maar ook tassen in doorstikte materialen.

Power women

Vrouwen met power passen helemaal in de huidige tijdsgeest, wat zich ook vertaalt in de mode. Zo is het broekpak al enkele seizoenen sterk aanwezig in het modebeeld, van oversized tot strak en alle mogelijke tussenvormen. Geruite wollen pakken maken het mooie weer, naast fluwelen pakken.  Lange capes en mantels zijn vaak geïnspireerd op militaire uniformen. Lederen jassen en broeken ogen stoer. Denk biker jackets met studs, lederen broeken en zware bottines, met een knipoog naar de punk.

Romantische bloemen

Lange jurken en rokken met bloemmotieven gaan helemaal de vrouwelijke, romantische toer op. De roos is het favoriete bloemmotief van het seizoen en is ook te zien op accessoires. Combinaties van bloemen en grafische motieven geven de vrouwelijke outfits een edgy twist. Kortom, eigentijdse romantiek met een vleugje power.

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)