Laatste update 31•03•2021

Kleur, glamour en klassiekers.

FASHION

Kleur, glamour en klassiekers.

De badmode voor komende zomer balanceert tussen exotisch en tijdloos. Een vleugje oosterse glitter is nooit ver weg, terwijl stijlvolle basics uitpakken met subtiele detail en rijke materialen.

Oosterse invloeden

Luxe vormt de rode draad doorheen de badmode. Een vleugje glitter en etnisch getinte motieven brengen ons in sferen van duizend-en-één nacht. Prima Donna nam een “Casablanca” thema op in de collectie onder de vorm van sierlijke arabesken in koningsblauw en rood. In talrijke collecties duikt de paisley-print op, naast gouden motieven en details in verguld metaal. Ook stoffen met een zilveren of gouden glans zorgen voor glitter op het strand.

Push-up bikini met etnische print, van Chantelle.
www.chantelle.com

Eendelig badpak met oosters motief, van Prima Donna.
www.primadonna.eu

Strepen en bloemen

Strepen blijven het goed doen. Marinestrepen in blauw, wit en rood - horizontaal of verticaal verwerkt of in een combinatie van beide - kaderen helemaal in de terugkeer naar de klassiekers. Strepencombinaties in warme aardtinten spelen in op de modekleuren van het moment. Veelkleurige, uitgelopen strepen flirten met de jaren zeventig, een trend die ook in de bovenmode terug te vinden is. Motieven worden onderling gemixt, zoals combinaties van strepen en bloemen. De natuur vormt een belangrijke inspiratiebron, wat leidt tot prachtige prints van bloemen en planten, zuiderse vruchten, koralen en vissen. Dierenprints blijven actueel, naast logo’s.

Diep uitgesneden halterbadpak van Maryan Mehlhorn.
www.maryanmehlhorn.com

Bloemenbadpak met bedekte schouders en naveldiep decolleté, van Watercult.
www.watercult.com

Bikini met kleurige print van bloemen en blaadjes, van Empreinte.
www.empreinte.eu

Bandeaubadpak met bijhorende pareo, van Eres.
www.eresparis.com

Gekleed met doorkijkjes

Het eendelige badpak blijft een topper. De modellen variëren van strapless badpakken over modellen met één of twee schouderbandjes tot hooggesloten haltermodellen en modellen met mouwtjes. Opengewerkte materialen en speelse doorkijkjes zorgen voor een sexy toets, zonder al te veel bloot te geven. Ook de bikini’s gaan de verhullende toer op met hoge taillebroekjes en bikinitops in de stijl van de jaren vijftig.

Back to basics

Effen badpakken en bikini’s houden het tijdloos en sober en focussen op mooie materialen en geraffineerde details. Zoals reliëfprints, flatterende drapages, fantasiestiksels, metalen accenten en prachtige sluitingen. De rug vormt hier een echte blikvanger. Soms gaan de badpakken de sportieve toer op dankzij ritssluitingen, gekruiste schouderbandjes of haltersluitingen die de schouders perfect tot hun recht laten komen.
Naast effen zwarte badpakken, al dan niet met subtiele doorkijkjes, zien we ook veel effen badpakken en bikini’s in alle mogelijke kleuren, van felgroen en geel tot rood.

Frisse combinatie van streep-en bladmotief, van Rosa Faia.
www.anita.com

Oranje badpak met gouden logo, bijhorende sjaal en zomers tasje, van Guess.
www.guess.eu

Retro bikini met stijlvol zwart-wit motief, van Prima Donna.
www.primadonna.eu

Effen zwart badpak met mouwtjes en prachtige rugpartij, van Watercult.
www.watercult.com

Jurken en co

Cruisen zit in de lift en dat merk je ook aan de betere badmode-collecties die steeds uitgebreider worden. Naast badpakken en bikini’s omvatten de collecties bijhorende jurken die zelfs op een tuinfeest niet zouden misstaan. Dit seizoen noteren we lange plissérokken met een vleugje lurex, relaxte tunieken en lange hemden, wijde pantalons en shorts met bijhorende wikkeltop. Voor wie liever investeert in één multifunctioneel basisstuk blijft een grote pareo een aanrader. Met een beetje handigheid kan je hem omtoveren tot een halterjurk, een strapless jurk, een rok of een opvallende hoofddoek.

Gestreepte halterbikini met glitters en bijhorende plissérok, van Marie Jo.
www.mariejo.com

Etnische strandjurk, van Maryan Mehlhorn.
www.maryanmehlhorn.com

Rode gloed

Bikini met ingewerkte beugels en flatterende drapages, van Anita Beach.
www.anita.com

Bikini met fantasieknoopjes in stof en grafische stiksels, van Gottex.
www.gottex-swimwear.com

Sober badpak met goudkleurig detail, van Maryan Mehlhorn.
www.maryanmehlhorn.com

Topje en bijhorend rokje, van Andres Sarda.
www.andressarda.com

 

Word nu gratis lid van onze family en ontvang een welkomstbonus van 500(€5)