Back 2 business: Herenmode Winter 2020

Jarenlang hield streetwear de mode in de ban. Hierin komt stilaan verandering. Tijdens de laatste mannenmodeweken in Parijs en Milaan vierden pak en das hun comeback op de catwalk.  Zelfs de sneaker moest wijken voor tijdloze lederen schoenen.

Vlotte klassiekers

De mannenmode gaat weer voor tijdloze elegantie, weliswaar met een sportieve twist. Klassiekers zoals ruiten, krijtstrepen en visgraatmotieven zijn sterk aanwezig. Ze vertalen zich zowel in blazers als in wollen mantels die al dan niet gecombineerd worden met dunne, mouwloze donsjacks. Als overgang tussen sportswear en formele kledij hanteren veel merken een soort hybride stijl, een trend die al een paar seizoenen in de lucht hangt en blijft aanhouden. Zoals sportieve jassen, uitgevoerd in gewatteerde wollen kostuumstoffen en joggingbroeken in mooie wol.
Pakken in fluweel, in effen of geribde versie , kennen ook een sterke revival en stralen relaxte elegantie uit.

Het betere breiwerk

Breigoed is meer dan ooit “in”. Mooie jacquardtruien, met of zonder kap, vervangen steeds vaker het sportieve sweatshirt. De motieven variëren van geometrische of abstracte motieven tot heel figuratief, soms met een knipoog. Nieuwkomer in het segment van het creatieve breiwerk is Christian Wijnants die voor een het eerst een mannencollectie uitbrengt, puur gefocust op truien, een sterk punt van deze Belgische ontwerper.  Gebreide cardigans met rits en kap vormen een stijlvol alternatief voor het sweaterjasje. Daarnaast zien we dat de fleecetruien stilaan terugkomen, vooral in een soort teddy versie.

Natuurlijke kleuren

Gezien de revival van klassiekers, gaan ook de kleuren de tijdloze toer op. Grijs, marineblauw en zwart blijven aanwezig, maar delen hun succes met warme herfstkleuren zoals roest, oker, camel, donkerbruin en kaki, dé trendkleuren van het seizoen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top