3 tips om online kleding te kopen

Online kleding kopen is echt een uitkomst voor iedereen. Heb je misschien een drukke baan? Heb je daarom minder tijd om kleding te kopen? Of heb je gewoonweg geen zin om uit huis te gaan en te winkelen? Online winkelen is bijvoorbeeld voor jonge gezinnen en (werkende) mama’s een goede oplossing. Tijdens de jonge jaren van de kinderen ben je blij als je wat vrije tijd overhoudt. Die vrije tijd wil je misschien niet perse besteden aan winkelen. Als je bijvoorbeeld doordeweeks werkt, kun je in de avond op de bank kleding bestellen. Met online shoppen hoef je niet je weekend daar voor op te geven. Je hoeft niet met jengelende kinderen de winkelstraten in. Online winkelen biedt rust, geeft tijd en voorkomt stress. Niets is fijner om op je dooie gemak thuis kleding te passen.

Het is belangrijk dat je op de juiste manier via internet kleding bestelt. Je moet voorkomen dat je steeds kleding koopt die niet past. Elke keer verkeerde kleding terugsturen bespaart namelijk geen tijd. Ook is het fijn dat je een mooie prijs betaalt voor de kleding die je leuk vindt. Laten we het eerst hebben over online kleding kopen die een perfecte outfit voor jou vormen.

1. Terug naar de kledingkast
Hoe kies ik mijn maat online? Het klinkt waarschijnlijk heel logisch, maar kijk eerst welke maat de kleren in de kledingkast hebben. Sommige merken vallen bijvoorbeeld klein en dan weet je dat je weer een maatje groter moet bestellen. Of andersom natuurlijk. Als je normaal een maatje S hebt, maar in het verleden maatje M hebt besteld van dat merk, ga je weer voor maatje M. Ben je aangekomen? Heb je nu normaal gesproken een maatje M dan kies je voor maatje L.

2. Ken je lichaam
Het is goed om na te denken welke lichaamsdelen mogen opvallen en welke niet. Als je bijvoorbeeld grote borsten hebt, moet je ook nagaan of die blouse met allerlei franjes aan de bovenkant je staat. Als je juist kleine borsten hebt, kun je ervoor kiezen om leuke zakjes bij je borsten te hebben. Kan je huid slecht tegen sommige materialen? Welke kleuren staan je goed? De stof en de kleuren moeten natuurlijk goed bij je huid passen.

3. Cijfers en tabellen
Bepaalde kledingstukken hebben breedte en lengtematen, zoals jeans of spijkerbroeken. Op sommige websites kun je onder andere je lengte en je gewicht invullen. Er rolt een maat uit die hoogstwaarschijnlijk ook jouw maat is. Je kunt altijd een maattabel raadplegen. Pak je meetlint, zorg dat je pen en papier bij de hand hebt. Belangrijke gegevens om op te schrijven zijn je borstomvang, taille en heupomvang. Als je kinderkleding koopt, is de lengte van het kind ook goed om op te schrijven. Houd zoveel mogelijk de Nederlandse of Europese maten aan. Op die manier weet je meer wat je kunt verwachten.

Als je een bepaald merk niet kent, is het een beetje uitproberen hoe dat kledingstuk valt. Maar als je eenmaal weet welke maat je moet hebben en of het kledingstuk geschikt is voor jouw lichaam zit je heel vaak goed. Het leuke aan online bestellen is dat je je nieuwe kledingstuk meteen kan ‘matchen’ met de andere kleren die je al hebt. Je eigen kamer is je paskamer en je kunt naar hartenlust combineren.

Retourneren
Wat doe je als die nieuwe aanwinst toch niet goed is? Let bij het bestellen erop wat de regels zijn van het retourneren. Wanneer je online of anders gezegd op afstand koopt geldt deze regel sowieso: je hebt 14 dagen de tijd om over je aankoop na te denken. Sommige winkels hanteren een termijn van 100 dagen. Als de kleding niet bevalt, kun je het binnen die periode terugsturen. Het is de bedoeling dat de kleding netjes wordt teruggestuurd. Bewaar de originele bon, het prijskaartje en de verpakking als je nog wil nadenken over je aankoop. Als je de kleding al betaald hebt, ontvang je het geld binnen 14 dagen terug. Het hangt er natuurlijk ook van af welke betaaloptie je hebt gebruikt. Ook is het belangrijk om vooraf te weten of je moet betalen voor retourneren. Het is altijd handig als de webwinkel verzenden en retour mogelijkheden gratis aanbiedt.

Hopelijk hoef je met de tips in deze blog nooit een aankoop terug te sturen. En kun je dus rustig blijven genieten van het online winkelen in je eigen tijd en op je eigen plek. Bestel nu je kleding online. Zet wat muziek op, plof neer op de bank en geniet van het winkelen. Wat de prijs betreft is het fijn als je korting krijgt. Via de FamilyCard ontvang je altijd extra korting. Gebruik de FamilyCard vandaag nog met veel plezier.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top